Депутатите от ЕС гласуваха за премахване на имунитета на гръцкия

...
Депутатите от ЕС гласуваха за премахване на имунитета на гръцкия
Коментари Харесай

Европарламентът отне имунитета на гръцки евродепутат неонацист

Депутатите от Европейски Съюз гласоподаваха за унищожаване на имунитета на гръцкия евродепутат, някогашен водач на неонацистката партия, наказан на затвор в родината си, заяви във вторник Европарламентът.
Законодателите утвърдиха решението, като 658 го поддържаха и единствено 25 се оповестиха срещу на тайното гласоподаване, извършено в понеделник, заяви Агенция Франс Прес.
Гласуването се организира по искане на гръцките управляващи, откакто през октомври Лагос получи присъда от 13 години затвор дружно с други водачи на крайнодясната партия по обвинявания, в това число ръководство на незаконна организация.
Присъдата не можеше да бъде приложена по делото на Лагос (48), който имаше имунитет, защото беше определен в Европейския парламент през 2019 година
Продължителният развой против водачите на „ Златната зора ”, в това число създателя на партията Никос Михалолиакос, се преглежда като един от най-важните в актуалната политическа история на Гърция.
Присъдата постави завършек на възхода на крайнодясната партия, която беше трета по известност в страната през 2015 година Твърдите дейности на управляващите бяха провокирани от убийството на 34-годишния антифашистки рапър Павлос Фисас, намушкан до гибел пред кафене в предградието Керацини в западната част на Атина през септември 2013 година Михалолиакос и по-голямата част от приетите за отговорни към този момент са зад решетките, само че №2 в „ Златна зора ” Христос Папас сега е в бягство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР