Депутатите избраха Галина Жорова Георгиева за член на СЕМ от

...
Депутатите избраха Галина Жорова Георгиева за член на СЕМ от
Коментари Харесай

Депутатите избраха Галина Георгиева за член на СЕМ от квотата на Народното събрание

Депутатите избраха Галина Жорова Георгиева за член на Съвет за електронни медии от квотата на Народното събрание. С 97 гласа "за ", 57 - "против " и 24 - "въздържал се " депутатите утвърдиха издигнатата от ГЕРБ кандидатура.

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов показа кандидатурата на Галина Георгиева. Нейната кариера започва в Нова телевизия, след което получава покана за развиване в тематичния канал Нова Плюс. Галина

Георгиева получава подготовка в две от водещите телекомуникационни компании в България и работата й с интернет снабдители, кабелни оператори и медии е съдействала да поеме пътя си към ПРОФОН, където работи със Закона за авторското право и сродните му права и Закона за радиото и малкия екран.

До избора на Георгиева се стигна след приключването на мандата на Иво Атанасов.

Сред условията към претендентите за членове на Съвет за електронни медии, одобрени в процедурните правила, са те да имат опит в региона на медиите, електронните известия, правото или стопанската система. Кандидатите за медийния регулатор бяха тествани и за принадлежност към някогашната Държавна сигурност.

За претендента на Българска социалистическа партия - Ия Тодорова Петкова гласоподаваха 84 народни представители, "против " бяха 19, а други 82 се въздържаха.

След гласуването Александър Симов от "БСП за България " разяснява от трибуната, че досега в Съвет за електронни медии е имало един представител на опозицията. Той упрекна сътрудниците си от ръководещото болшинство, че още веднъж са оповестили цялостна тирания на единодушието. "Цензурата спечелва още веднъж ", сподели Симов.

Станислав Станилов от "Обединени патриоти " съобщи от трибуната, че преди началото на съвещанието е задал въпрос към претендентите за член на Съвет за електронни медии. "Те не схванаха какво ги запитвам. Толкова падна равнището, че нямам думи ", разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР