Депутати от Възраждане“ опитаха да отворят вратите на парламента, за

...
Депутати от Възраждане“ опитаха да отворят вратите на парламента, за
Коментари Харесай

Иво Мирчев: Депутати от Възраждане опитаха да пуснат протестиращи в парламента

Депутати от „ Възраждане “ пробваха да отворят вратите на Народното събрание, с цел да могат протестиращи против зеления документ да влязат. Това съобщи националният представител от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев в извънредно изявление за Actualno.com.

По думите на Мирчев, от НСО са създали спонтанна укрепление отвътре на централния вход на Народното събрание, тъй като е имало действителна заплаха протестиращи да влязат – такава е била преценката на охранителите. Мирчев посочи, че що се отнася до депутатите, пробвали да отворят вратите на протестиращите, става въпрос за дамската част от парламентарната група на „ Възраждане “.

Народният представител на „ Демократична България “ изрази известно удивление от позицията на премиера Кирил Петков за водене на диалози с протестиращите. Техните представители са в Народното събрание, посочи Мирчев, визирайки депутатите на „ Възраждане “. Всеки ден приказваме с тях, всеки ден дебатираме, добави той.

На експлицитен въпрос на Actualno.com по отношение на недоволството за зеления документ, Мирчев отговори, че в България той не е ефикасен поради неналичието на надзор. Според него, опитът от Западна Европа демонстрира, че документът може да работи. Но националният представител акцентира, че в случай че има рационални оферти по какъв начин да се промени действието на зеления документ, то би трябвало да се дебатира.
Ваксинираният народен представител от " Възраждане " подмина репортерите с безмълвие
Ваксинираният народен представител от " Възраждане " Николай Дренчев излезе от Народното събрание и отиде при протестиращите. Той обаче подмина репор...
Прочети повече
Положението в този момент е тежко, на всички ще ни се наложи да поносим ограничавания поради новата вълна, сподели още Мирчев. Той има вяра, че след прекосяването на Омикрон вълната можем да тръгнем по нов път – повече имунизирани, с цел да не усещаме такава тежест върху лечебните заведения с всяка последваща вълна. Ваксинацията би трябвало да е доброволна, хората би трябвало да бъдат уверени, сподели Мирчев.

Междувременно депутатът от „ Възраждане “ Цончо Ганев, в живо включване от здравното министерство, показа тяхната позиция. По думите му, има огромно напрежение и е редно да бъде импортирана изясненост какво прави страната поради КОВИД. Какво стана НА ЖИВО – тук!

Още: След ескалацията от " Възраждане ": Кирил Петков приказва, сподели по кое време се възнамерява затваряне



Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР