Депутати от групата на БСП за България“, начело с лидера

...
Депутати от групата на БСП за България“, начело с лидера
Коментари Харесай

БСП с второ писмо до АПИ с искане за анализ на пътните настилки

Депутати от групата на „ Българска социалистическа партия за България “, отпред с водача на партията Корнелия Нинова, внесоха второ писмо до Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) с искане за разбор на положението на пътните настилки у нас, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От левицата упорстват АПИ да позволи взимането на проби от 46 съответни точки на пътни сектори, издигнати или ремонтирани през последните пет години. Те са от автомагистралите „ Тракия “, „ Хемус “, “Марица ” и “Струма ”, както и от път 1-1 (Видин-Кулата) и околовръстното шосе на София

„ Продължаваме нашата борба, с цел да забележим каква е истината с пътната настилка “, съобщи представителят на ПГ на Българска социалистическа партия Елена Йончева. От партията желаят анализът да бъде осъществен от лицензирана европейска лаборатория, а той би трябвало да покаже няколко неща – по какъв начин е изпълнена дебелината на настилката във всеки пласт, какво е количеството съответните пластове, какви са рецептите на асфалтовите смески, употребявани ли са несъответствуващи материали и дали пътят е еднакъв.

„ Техническата експертиза ще покаже дали пътищата, които се строят и ремонтират в България през последните 5 години са безвредни за българските жители. Става въпрос за равнището на сцепление, формиране на коловози, отводняването и дали са употребявани системи за сигурност “, изясни още Елена Йончева.

От своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова уточни, че от партията са влезнали в контакт с общо 7 европейски лаборатории от 7 разнообразни страни.

От левицата за следващ път хвърлиха обвиняване към ръководещите, че на строителните компании им се постанова да връщат към тях към 40% от цената на пътната настилка, което им пречи да строят положителни пътища.

От АПИ оповестиха, че не се тормозят от никакви инспекции от който и да било. „ Що се касае за 4-те %, това са неуместни изказвания. Ние, въз основата на публични данни от европейски сътрудници – АПИ и строителите строят на най-ниски цени “, съобщи инж. Дончо Атанасов, член на Апелативен съд на организацията. Той прикани парламентарната група на Българска социалистическа партия за излъчи пътни специалисти, които да вземат участие в работна група, в границите на която тематиката да бъде разисквана.

„ Агенцията не може да бъде въвличана в политически разправии, защото имам такива чувства “, добави още инж. Атанасов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР