Депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България Андрей Гюров е

...
Депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България Андрей Гюров е
Коментари Харесай

Андрей Гюров става подуправител на Българската народна банка

Депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Андрей Гюров е поканен за подуправител на Българската национална банка (БНБ), като дава отговор за ръководство " Емисионно ". Това заяви самият той във " Facebook ".

От поста му се схваща, че поканата е пристигнала от новия-стар началник на банката Димитър Радев. Преди да бъде определен Гюров ще бъде изслушан в Комисията по бюджет и финанси и да бъде утвърден от Народното събрание.

" За мен като икономист и финансист е чест да бъда препоръчан за този толкоз виновен пост. Подуправителят на ръководство " Емисионно " дава отговор за стабилността на валутния ръб, ръководството на запасите в задгранична валута и вложенията в скъпи бумаги, преструктурирането на кредитни институции и икономическите разбори и прогнози на националната ни банка. Вярвам, че както опитът насъбран в дългогодишната ми работата с огромни европейски финансови институции, по този начин и преподавателската ми и изследователска активност в региона на финансите, ми дават нужните познания и умения, с цел да се оправя сполучливо с тези отговорности ", разяснява Гюров.

Той акцентира, че Българска народна банка се намира на прага на едно от най-големите провокации в новата си история - подготовката за приемането на единната европейска валута. " Успешното реализиране на тази цел ще приключи един цикъл на развиване, който стартира през 1989-та година и ще направи България, дефинитивно и необратимо, равнопоставен член на европейското семейство. За няколко генерации българи постигането на фантазията за евроинтеграция би осмислило неимоверните компликации и жертви, които всички ние направихме като народ по време на прехода. Дължим го на родителите си, изискуем го на нас самите и най-много на децата си ", показва Андрей Гюров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР