Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказа да внася искане

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказа да внася искане
Коментари Харесай

Пеевски вече не иска сега да сменя инспектората на ВСС

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски се отхвърли да внася искане за промяна на състава на Инспектората на Висшия правосъден съвет.

В сряда депутатът се разгласи за скоростна промяна на членовете на Инспектората към Висшия правосъден съвет.

Повод за думите му стана отвращение от отговора на институцията във връзка инспекциите на магистратите от Стара Загора, работили по случая с насилието над 18-годишната Дебора.

" Получих отговор по какъв начин нищо не могат да създадат по съда и по какъв начин нищо не е нарушено. Вие по какъв начин си го представяте, като видяхте това момиче. Днес ще желаеме старт (на процедурата по избор) ", сподели Пеевски в Народното събрание в сряда.

В четвъртък настъпи поврат в позицията му.

" Разговаряхме с всички сътрудници, само че може би ще има някои неща в Конституцията, които касаят Инспектората и ще е преждевременно да го внесем в този момент. След приемане на Конституцията, ще отворим процедурата ", заяви Пеевски.

Мандатът на представителите в Инспектората към Висш съдебен съвет изтече още през 2020 година. За да се обнови съставът му са нужни гласовете на 2/3 от Народното събрание,.

Същото важи и за самия Висш правосъден съвет, който е оттатък края на законовия си мандат, само че не може да бъде заменен поради липса на политическо единодушие.

Изборът беше отсрочен още повече и поради импортираните конституционни промени, които трансформират структурата на съвета.

Според поръчките на ръководещите, Народното събрание ще се заеме с измененията в Конституцията след първата седмица на октомври. Не е несъмнено обаче, че текстовете ще влязат в пленарната зала преди ваканцията на депутатите поради локалния избор.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР