Депутатът от ДПС Делян Пеевски изненадващо се оказа свързан с

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски изненадващо се оказа свързан с
Коментари Харесай

Делян Пеевски изненадващо се оказа свързан с Барселонагейт

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски изненадващо се оказа обвързван с инспекциите на данъчните по " Барселонагейт ". Това излиза наяве от отговори на Национална агенция за приходите до гражданско съдружие БОЕЦ по абсурда, предава в. СЕГА.

В първия отговор се дава информация само за абсурда с къщата в Барселона, която се свързва с някогашния министър председател Бойко Борисов, само че във втория отговор се оповестява и за предоставена проверка на Пеевски, която е завършила на 27 ноември 2021 година От БОЕЦ настояват, че Пеевски не е бил включен в сигнала им за къщата в Барселона. Той въобще не е бил замесван до момента в проблема. Затова дейностите на данъчните в тази посока са изненада.

Във връзка с " Барселонагейт " приходната организация оповестява, че все още текат няколко проверки. Единият от проверяваните е Георги Йовчев, татко на манекенката Борислава, за който се открива дали има отговорности за интервала 01.01.2015 година – 31.12.2020 година От писмото, подписано от Румен Спецов, излиза наяве, че с оглед изясняване статута на Георги Йовчев и осъществените от него разноски и придобивания на имущество и приходи на територията на Испания на 08.11.2021 година е формирана административна процедура за продан на информация сред способените органи на България и Испания, заради което производството е спряно. Към сегашния миг отговор по направеното питане не е получен.

На този декор прави усещане, че единствено проверката на Пеевски е завършила стремително - за месец и половина. По незнайни аргументи тя обгръща единствено 2020 година и е открила, че депутатът не дължи нищо. Ревизията стартира на 5 октомври 2021 година, след обява в проверяващия уебсайт Bird.bg, че Пеевски е един от българите в интернационалното следствие " Досиетата Пандора ", като не е заявил връзките си с три офшорни сдружения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР