Депутатът от БСП Елена Йончева обяви, че е намерила оригиналния

...
Депутатът от БСП Елена Йончева обяви, че е намерила оригиналния
Коментари Харесай

Йончева намери оригиналния запис от Ало, Банов съм

Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева разгласи, че е намерила истинския запис на телефонни диалози с присъединяване на министъра на културата Боил Банов, в които той дава указания по какъв начин да се оформят документи за ремонта на столичното Ларго. Според нея това е доказателство, че Банов се е опитал да спести наказателна клауза на фирмата-изпълнител на плана. Записът ще бъде предаден на профилираната прокуратура през днешния ден, разгласи Йончева.

" Специализираната прокуратура няма да може да се измъкне от следствие на " Ало, Банов съм " този път ", сподели депутатката, представена от " Фокус ".

Миналата седмица държавното обвиняване отхвърли да стартира следствие против Банов. Един от главните причини бе, че Йончева не е предоставила истинския запис на телефонните диалози. Пред прокуратурата тя бе обяснила, че е намерила файловете на диск в депутатската си поща, презаписала ги и по-късно унищожила първичния притежател. Тъй като оригиналът не бе разполагаем, наблюдаващият прокурор Георги Николов реши, че копието може и да е манипулирано.

" Ето за какво и в сходство с направеното умозаключение не може да се изключи записът да е бил обект на операция преди или след презаписа му от диска, получен в пощенската кутия на госпожа Йончева. Затова, защото записът не е достоверен, той не може да се употребява и като кадърен източник за определяне на записаните изказвания ", записа той в постановлението за отвод от следствие.

Изгубеният е открит
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР