Деница Желева - новата шефка на кабинета на премиера Бойко

...
Деница Желева - новата шефка на кабинета на премиера Бойко
Коментари Харесай

Деница Желева е новата "пазителката" на кабинета на Борисов!

Деница Желева - новата шефка на кабинета на премиера Бойко Борисов - е негова досегашна съветничка по външнополитическите въпроси. Тя застава на поста на мястото на Румяна Бъчварова, която беше назначена за дипломат в Израел. Новината за новата помощничка удостовери Борисов през днешния ден пред публицисти.

Желева, която в прочут интервал от кариерата си бе публицист във в. "Стандарт ", е приключила немска гимназия в Бургас, а висшето си обучение - в Бон, Германия. У нас е работила за външното министерство и на министерския съвет. Била е консултант по външна политика на президента Росен Плевнелиев. Работила е и за фондация "Конрад Аденауер ".

Желева е магистър по скандинавистика, американистика и икономическа логика на психиката от Рейнския университет „ Фридрих Билхелм” в Бон. Специализирала е в дипломатическите институти на министерствата на външните работи на Германия и България. Работила е във фондация „ Конрад Аденауер”.

Натоварена да следи външнополитическия сектор, Деница Желева е била и в държавното управление на служебния министър председател проф. Георги Близнашки, прецизира в. "Стандарт ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР