Ден №9 на Ролан Гарос е вторият ден на осминафинали,

...
Ден №9 на Ролан Гарос е вторият ден на осминафинали,
Коментари Харесай

Три мача от ден №9 на Ролан Гарос 2022, които не трябва да изпускате


Ден №9 на Ролан Гарос е вторият ден на осминафинали, което значи, че още веднъж ни чакат осем мача на сингъл, разпределени по четири на двата огромни корта. Според мнозина денят с мачове от горната половина при дамите и долната при мъжете е по-скучен, най-много поради наличието в другата част на мъжката скица на любимците Новак Джокович, Рафаел Надал и Карлос Алкарас. И въпреки всичко – в понеделник програмата ни подсигурява няколко доста забавни дуели. Ето и кои са трите, които съгласно нас наложително би трябвало да гледате.

Холгер Руне – Стефанос Циципас

Докато всички приказват за Карлос Алкарас, то един различен младеж също прави доста бързи стъпки в развиването си през 2022-а. Холгер Руне е някогашен №1 при юношите и несъмнено разполага с голям капацитет. Той е в тази фаза на шампионат от Шлема за първи път, само че има вяра, че е кадърен да затрудни любимеца Циципас.

Датчанинът не е изгубил сет в дебюта си в Париж и след седмица ще се изкачи най-малко до 31-ото място. През април в Мюнхен той доближи до първата си АТР купа.

За Циципас началото на шампионата бе мъчно – той реализира поврат от 0-2 сета против Лоренцо Музети, а по-късно мина през доста тежък четирисетов дуел с квалификанта Зденек Коларж преди да пристигна и лесният триумф над Микаел Юмер.

Мачът е втори на „ Филип Шатрие “.

Каспър Рууд – Хуберт Хуркач

Рууд се трансформира в първия норвежец във втората седмица на Ролан Гарос, само че на фона на резултатите му на клей в последните две години, то упоритостите му сигурно са още по-големи. Носителят на седем АТР трофеи на клей завоюва трофея в Женева преди осем дни и е в серия от седем победи. Осмата сигурно няма да пристигна елементарно, тъй като негов противник ще бъде №13 в света Хуберт Хуркач.

Преди тази година полякът бе достигал едвам един път до втори кръг в Париж, само че като цяло представянето му на алено през 2022-а е фантастично. Той към момента не е допускал пробив в шампионата като победи Джулия Зепиери, Марко Чекинато и Давид Гофен.

Мачът е втори на корт „ Сюзан Ленглен “.

Ига Швьонтек – Цинуен Джън

Световната №1 е в серия от 31 следващи победи. В рамките на този интервал тя загуби единствено един сет, само че в предходния кръг в Париж изпита известни усложнения против Данка Ковинич. От 6-3, 4-1 полякинята загуби четири следващи гейма. Все отново изненада нямаше, само че Швьонтек е наясно, че все в миналото серията ѝ ще завърши.

Тя е единствената сложена в топ 10, която продължава напред и съгласно мнозина ще е цяло знамение да не завоюва шампионата. Следващата крачка би трябвало да бъде направена против 19-годишната Цинуен Джън, която в дебюта си в Париж доближи до четвърти кръг

„ Не съм осведомена с нея, само че слушам други играчи да приказват за нея. Сигурна съм, че е в вярната позиция, тъй като играе добре. Дори когато губи мачове, хората приказват, че има гений “, разяснява Швьонтек.

Успех през днешния ден за полякинята би означавал равнене на победната серия на Жустин Енен от 2008, която е и третата най-дълга през този век.

За Джън това е едвам шести мач в Големия шлем и идва, откакто по-рано през годината към момента играеше ITF шампионати и имаше едвам една победа на клей през сезона.

„ Подготвена съм за този мач, тъй като доста желая да играя против нея. Вълнувам се “, сподели китайката, която ще опита да сътвори сензацията на шампионата.

Мачът им е трети на корт „ Филип Шатрие “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР