Ден след като обяви, че е готов да свидетелства в

...
Ден след като обяви, че е готов да свидетелства в
Коментари Харесай

Пеевски очаква прокуратурата да го покани на разговор за корупцията в президентството


Ден откакто разгласи, че е подготвен да свидетелства в съда по изказванията си за корупция в президентската институция, Пеевски съобщи, че към момента не е бил свикан от прокуратурата да даде пояснения по случая.

" За момента нямам, чакам реакция и да не се бавим прекомерно доста. Да забележим какво се случва в тъмната институция ", съобщи Пеевски преди съвещанието на парламентарната правна комисия.

В понеделник Делян Пеевски изиска публични отговори от основния прокурор Борислав Сарафов, основния секретар на Министерство на вътрешните работи и ръководителите на ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията за следствията за хипотетична корупция в президенството.

В Министерството на вътрешните работи има постъпили сигнали против президентството, удостовери във вторник основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, само че добави, че резултатите от инспекцията ще бъдат оповестени от политическото управление на министерството.

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски разяснява и предстоящата поява на групировката " Трети март ", записана като комерсиална марка от близката до президента Весела Лечева. Според него тя щяла да бъде проруска партия.

" Не съм видял до момента да има партия. Като се сътвори " Трети март ", виждам, че я основават, в случай че има диалози, ще забележим каква ще бъде тази партия, в случай че е проруска, както чакаме, в никакъв случай няма да работим с нея. ", сподели още Пеевски преди началото на съвещанието на правната комисия в Народното събрание в отговор на журналистически въпрос.

По-рано тази седмица президентът Румен Радев загатна за идната поява на нова сериозна към държавното управление политическа мощ, като разяснява, че нападките против неговата персона и обвиняванията в корупция от страна на Делян Пеевски били

Очаква се в новата групировка да са евродепутатът Румен Витанов, някогашният вицепремиер Атанас Пеканов и президентският консултант Крум Зарков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР