Демократична България ще подкрепи Никола Минчев от Продължаваме Промяната за

...
Демократична България ще подкрепи Никола Минчев от Продължаваме Промяната за
Коментари Харесай

ДБ ще подкрепи Никола Минчев за председател на новия парламент

" Демократична България " ще поддържа Никола Минчев от " Продължаваме Промяната " за ръководител на 48-ото Народно заседание. Това разгласи пред публицисти съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов след съвещание на парламентарната група, съобщи Българска телеграфна агенция.  

Иванов заяви, че за поста заместник-председател на Народното събрание от Демократична България ще предложат ген. Атанас Атанасов.

Той разяснява, че поддръжката за Никола Минчев е разумна и от позиция на положителната работа, която са имали с него в 47-ото Народно събрание и идейната им непосредственост с " Продължаваме Промяната ".

В тази обстановка, в която няма явно болшинство, ние считаме, че това е най-чистият политически сигнал, който можем да дадем на нашите гласоподаватели, съобщи Иванов. 

На въпрос какво счита за издигането на четирима претенденти за ръководители на Народното събрание, Христо Иванов разяснява, че са решили да не издигат собствен претендент, с цел да не внасят в допълнение разделяне. За страдание, ние разделянето го виждаме и по доста по-важни тематики и невъзможността да се образува болшинство, установи той. 

По думите му партиите не могат да преодолят разликите си и да образуват болшинства, а с цел да има огромни национални задания и кардинално държание, те би трябвало да преживеят катарзиси - да забележим дали това ще се получи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР