Демократична България поиска онлайн изслушване на Христо Грозев в парламентарната

...
Демократична България поиска онлайн изслушване на Христо Грозев в парламентарната
Коментари Харесай

ДБ иска изслушване на Христо Грозев в комисията за контрол на спецслужбите

" Демократична България " изиска онлайн чуване на Христо Грозев в парламентарната Комисия за надзор над спецслужбите, заяви БНР.

Да бъде изслушан посредством видеоконферентна връзка от парламентарната комисия за надзор над спецслужбите проверяващият публицист Христо Грозев, който не е в България. Това желаеха депутатите от " Демократична България " Ивайло Мирчев и Атанас Атанасов, членове на комисията, в писмо до ръководителя ѝ Даниел Митов.

Изслушването би трябвало да стане на 5 януари, четвъртък, в който ден от седмицата са нормалните съвещания на комисията, а в случай че такова не е планувано, за този ден да бъде планувано изключително съвещание.

Двамата народни представители упорстват също по този начин на това съвещание да бъдат поканени служебният външен министър Николай Милков и представители на службите за сигурност, доколкото от известие до медиите на президентската администрация се споделя, че са били подхванати дейности от страна на институциите, в това число посредством съдействие с партньорските служби.

Основанието за искане на чуване на журналиста Христо Грозев е, че " оповестяването на български жител за търсене от страна, спонсор на тероризма, според резолюция на Европейския парламент, съставлява опасност за националната сигурност ", показват Ивайло Мирчев и Атанас Атанасов в писмото си до Даниел Митов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР