Демократична България обвини Възраждане, че изпълнява поръчка на ГЕРБ, за

...
Демократична България обвини Възраждане, че изпълнява поръчка на ГЕРБ, за
Коментари Харесай

В парламента се обиждаха на малка софийска коалицийка и на малка руска коалицийка

" Демократична България " упрекна " Възраждане ", че извършва поръчка на ГЕРБ, с цел да блокира правосъдната промяна.

До това умозаключение стигна депутатът Атанас Славов, предизвикан от декларация на Костадин Костадинов, в която той назова групировката на ДСБ и " Да, България " " дребна софийска коалицийка ".

Костадинов изрази възмущението си от декларацията на Демократична България, прочетена през вчерашния ден от Мартин Димитров, с която той упрекна всички групи в Народно събрание, без неговата и Политическа партия, че са спънали влизането ни в еврозоната с отвод да одобряват измененията в Кодекса по обезпечаване. Костадинов разгласи за неприемливо да се приказва против референдума на партията му за опазване на лв. с аргумента, че " демокрацията е застрашена, постоянно когато някой си разреши да приказва от името на целия народ, а освен като представител на части от народа ".

" Според логиката на домораслите антидемократи от дребната софийска коалицийка референдумът бил път към диктатурата. Този език употребяват в националния ефир и доста публицисти. Нито един деспот не е пристигнал с референдум, само че има диктатори, пристигнали на власт с избори, Хитлер е най-големият образец в това отношение ", съобщи Костадинов. " Не е редно сега, в който хиляди българи с подписа си декларират своята воля, че желаят да бъдат питани, някой, било то министър, народен представител, да си разрешава безочливо, безпардонно и безочливо да приказва, че никой няма право да пита българите, тъй като те са простолюдие, елементарни хора, функционално необразовани - съгласно тези демократи, тъй като могат да свършат някоя нелепост ", стачкува Костадинов.

От тематиката за еврозоната той се трансферира към правосъдната промяна и упрекна Демократична България и Политическа партия в двуличие и изменничество към личните им гласоподаватели, защото през вчерашния ден, когато залата трябвало да гласоподава редуциране на периода за приемане на второ четене на измененията за механизма за надзор над основния прокурор, отсъствали 16 техни депутати - 13 от Политическа партия и 3 от Демократична България.

Заради обидната имитация към Демократична България " самозабравила се паплач " думата изиска депутатът Атанас Славов. Той стачкува против езика на Костадинов.

" Език - нахален, нападателен, беше използвана думата " паплач " за следващ път, апелирам да наложите глоба на господин Костадинов ", обърна се той към председателстващия Йордан Цонев. " Цялата тази пушилка не може да прикрие, че " Възраждане " извършва поръчка на ГЕРБ да блокира правосъдната промяна ", заключи Славов и предизвика мощни реакции от място в редиците на уличените обединения. Той изясни още, че отсъстващите депутати от Демократична България са били заболели.

Зам.-председателят на Народно събрание Йордан Цонев обаче направи забележка на самия Атанас Славов - поради това, че е нарушил парламентарния устав, като е коментирал декларация на друга група, което е неразрешено.

" Недопустимо е, господин Славов, ослепителен правист като Вас да се пробва да нарушава разпоредбите ", сподели му Цонев. " В разпоредбите не вършим процедури след заявления ", подсети той и изясни, че не го е прекъснал посред процедурата единствено от почитание към него.

Между изявите от трибуната на Костадинов и Славов от Политическа партия опазиха достойнството на бъдещия си съдружен сътрудник за изборите - Демократична България. Никола Минчев пък назова " Възраждане " " дребна съветска коалицийка " и получи аплодисментите на двете парламентарни групи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР