Делян Добрев е озадачен от Асен Василев. Той пита какво

...
Делян Добрев е озадачен от Асен Василев. Той пита какво
Коментари Харесай

Добрев е озадачен: Какво прави Василев в централата на „Лукойл“ в почивен ден, возен от кола на „Лукойл“?

Делян Добрев е заинтригуван от Асен Василев. Той пита какво е правил финансовият министър в централата на „ Лукойл “ в почивен ден. Депутатът от ГЕРБ разкри, че Василев е дошъл там с персоналния автомобил на изпълнителния шеф на компанията Александър Величков.

Самият Величков е удостоверил, че такава среща е била осъществена

„ Когато го попитах, той не отхвърли. Само сподели, че не е било на този ден, който показах. Какво прави финансовият министър в кола на „ Лукойл “ и в централата на „ Лукойл “ в почивен ден? “, попита Добрев и добави, че Василев както постоянно ще отхвърли всичко.

Добрев съобщи, че заинтригуван от държанието на Василев и Кирил Петков, които сега продават „ Лукойл “.

„ В какво качество го продават, това е частна компания? “ добави той и напомни, че България към този момент не внася съветски нефт, само че не е настъпил апокалипсис. „ Всичките съветски опорки, които повтаряха Денков и Василев, се оказаха единствено опорки. Но през това време милиардите изтекоха в Русия. Година и половина ни лъжеха с цел да пазят съветските ползи “, съобщи депутатът от ГЕРБ

Добрев добави, че в Министерски съвет се намират същинските виновници, които облагодетелстваха Русия

Той напомни, че постоянно когато е ставало дума за премахването на дерогацията на „ Лукойл “, Денков е заплашвал да хвърли оставка.

По думите му финансовия министър, че е оставил родната енергетика без пари. По този метод той е унищожил опцията тя да се развива. Като разследване от това от огромен експортьор на ток, от тази година България се е трансформирала във вносител.

„ Василев източи 3,5 милиарда лв. от облагите на енергийните сдружения. Тези пари бяха изхарчени за попълване на дупките в бюджета. С източването на парите българската енергетика не може да се развива и да влага “, акцентира Добрев.

Депутатът разяснява и построяването на 7 и 8 блок на АЕЦ „ Козлодуй “

Според него цената на двата блока не е тази, която беше оповестена от специалиста проф. Георги Касчиев, а е по-близко до тази оповестена от министъра на енергетиката Румен Радев. Става дума за към 14 милиарда $. Според Добрев е добре да си слагаме високи цели и да реализираме тази цена.

„ Първият блок би трябвало да проработи през 2035 година Тогава ще имаме нов 7 блок с мощ 1200 МВт, а през 2037 година 8 блок, който също е със същата мощ “, сподели той.

В момента върви процедура за избор на строител, който да конфигурира мощностите на „ Уестингхаус “. В състезанието са взели участие две китайски и две американски компании, които не са отговаряли на изискванията. Петата компания, която дава отговор на всички условия и е класирана като компания, с която да стартират договарянията, е „ Хюндай “. Добрев съобщи, че идната седмица ще бъде даден мандат на държавното управление да договаря с нея при избрани условия, които да пазят държавния интерес.

Източник: bTV
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР