Делото срещу кметицата на Младост Десислава Иванчева е низ от

...
Делото срещу кметицата на Младост Десислава Иванчева е низ от
Коментари Харесай

Марковски за случая Иванчева: Може ли с дамски мустак да се броят пари

Делото против кметицата на Младост Десислава Иванчева е низ от компромати. Няма нито едно доказателство тя да е желала рушвет от 500 хиляди лева от Александър Ваклин.

Това съобщи бранителят й юрист Марин Марковски по бТВ. „ По протокол тя има само към два квадтратни сантиметра по външната дясна част на дланта. Когато е писала несъгласие върху листа е бил протоколът за парите, които са броени там ”, разяснява Марковски. Химическото вещество, което се употребява за маркиране на пари е пренесено върху Иванчева, безапелационен бе Марковски. Има вещество под носа, ясно е, че не може с дамски мустак да се броят пари, сподели още юристът.

„ Има една фотография по какъв начин полицайка я хваща за устата. В един миг Иванчева вика „ Искам моя юрист ” и полицайката я хваща за устата. Тази полицайка е с ръкавица, тя е пренесла веществото. Това са обстоятелствата ”, съобщи Марковски.

Той дефинира риториката на прокуратурата, които обявиха, че „ Иванчева е светнала като коледна елха ”, като детска фантазия.

„ Прокуратурата ни връща към детството – светването като коледна елха е в фантазията на прокурора, обвързвана с детските му години ”, сподели Марковски.

„ Това дело съставлява низ от компромати, които са извънредно примитивни ”, добави юристът. По думите му няма нито една среща сред Иванчева и Ваклин, на която да му е желан рушвет.

„ Когато медиаторът Дюлгеров е сложил парите в колата и е излязъл, къде са гаранциите, че той демонстративно е сложил парите пред кметицата и зам.-кметицата? ”, попита Марковски.

Той изрично отхвърли да има записи, в които Иванчева да споделя „ Поставили сме Ваклин на колене, няма да пусна преписката, до момента в който не си заплати ”.

Вчера АСнС остави дефинитивно в ареста Десислава Иванчева, зам.-кметът Биляна Петрова и някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров, апетитен като медиатор при даването и взимането на подкупа от 70 000 евро. Иванчева е упрекната като причинител, а Петрова и Дюлгеров като нейни помагачи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР