Делото Дебора“ влиза в съда в Пловдив, след като всички

...
Делото Дебора“ влиза в съда в Пловдив, след като всички
Коментари Харесай

В съда: започва делото „Дебора“

Делото „ Дебора “ влиза в съда в Пловдив, откакто всички съдии в Стара Загора си направиха отказ. Обвиняемият за закононарушението Георги Георгиев е с три повдигнати обвинявания.

26-годишния мъж е упрекнат за причиняване на двустепенна междинна телесна щета

посредством нанасяне на удар с пестник и на 18 прорезни рани с макетен нож. Второто обвиняване е за насилственото подкастряне на косата ѝ. А третото – за шест закани с ликвидиране.

Случаят „ Дебора “ докара до необятен публичен отзив. Протести бяха проведени в съвсем цялата страна, а в Парламента се стигна до смяна в законите за домашното принуждение.

 

 припомня, че всеобщо районните съдии, които се занимават със случая на Дебора Михайлова от Стара Загора, си вършат отказ. Това сочат данните от Електронния обществен указател на отводите.

15 магистрати са се отказали да се занимават със случая. Всички те се базират на член 29, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс, а в текста написа като съображение, че съдията или правосъдният заседател „ не може да взе участие в състава на съда арбитър или правосъден заседател, който заради други условия може да се смята преднамерен или заинтригуван директно или индиректно от изхода на делото “.

Ако всички магистрати от съда си създадат отказ, Върховният касационен съд ще би трябвало да реши къде да прати делото. Най-вероятно делото ще се преглежда в Пловдив, защото нормално се избира непосредствен съд от същото равнище, с цел да не бъдат причинявани спомагателни неудобства на участниците в процеса.

Сигналът за нападението над 18-годишната Дебора е получен към 23:30 часа на 26 юни.

На 27 юни обвиненият е арестуван за период от 24 часа, като тогава е бил в изискванията на към този момент наложено наказване „ пробация “ от януари т.г. за сходно закононарушение. Той е освободен с разпореждане на Районния съд, откакто правосъдният състав смята, че съгласно събраните доказателства по делото, закононарушението се квалифицира като нанасяне на „ лека телесна щета “.

 

Източник: Нова телевизия

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР