Делегация, представляваща правителството на венецуелския президент Николас Мадуро, пристигна в

...
Делегация, представляваща правителството на венецуелския президент Николас Мадуро, пристигна в
Коментари Харесай

Продължават преговорите между Мадуро и опозиция

Делегация, представляваща държавното управление на венецуелския президент Николас Мадуро, дойде в Мексико Сити в петък, с цел да подпише " обществено съглашение " с политическите си съперници, откакто договарянията сред двете страни бяха в застой повече от година, заяви " Ройтерс ".

Правителствената делегация се управлява от водача на Конгреса Хорхе Родригес от ръководещите социалисти, а опозиционната група се оглавява от политика Херардо Блайд.

С посредничеството на Норвегия, договарянията ще бъдат обновени след месеци на неофициални срещи и биха могли да облекчат петролните наказания на Съединени американски щати против Венецуела, като в същото време засилят активността на огромната петролна компания Chevron в енергийния бранш на страната.
 Изолацията на Мадуро отслабва
Изолацията на Мадуро отслабва

Новият колумбийски президент отива в Каракас

Преговорите имат за цел да се излезе от тежката задънена улица сред властническия режим на Мадуро и разграничената политическа съпротива на фона на всеобщото овакантяване през последното десетилетие на венецуелци, бягащи от икономическа бедност.

В събота се чака двете страни да подпишат съглашение, което има за цел да отговори на жизненоважни обществени потребности, съгласно държавното управление.

Пристигайки в мексиканската столица, деветчленната делегация на Родригес включва Камила Фабри, брачната половинка на колумбийския предприемач Алекс Сааб.

Екстрадирането на Сааб в Съединените щати през октомври 2021 година по обвинявания в пране на пари разгневи държавното управление на Венецуела и накара договарянията да бъдат прекъснати. Оттогава Мадуро упорства за освобождението на Сааб. Прочетете още

Родригес сподели, че съглашението има за цел да се оправи с проблемите при даването на публични услуги, само че не даде детайлности за сумите или периодите за приемане на средства, които ще бъдат управлявани от Организация на обединените нации.

В четвъртък Мадуро сподели, че договарянията ще разрешат на Венецуела " да възвърне отвлечените запаси и да ги влага в хората ", добавяйки: " Тогава ще забележим какви други въпроси могат да бъдат разисквани ". Прочетете още

Опозицията вижда договарянията като излаз от продължителна политическа рецесия с вероятно съглашение за " свободни и почтени " президентски избори през 2024 година
 Мадуро: Украйна е колония на Съединени американски щати
Мадуро: Украйна е колония на Съединени американски щати

Позиция на президента на Венецуела

Делегацията на опозицията се очакваше да дойде в Мексико по-късно в петък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР