Делегации от туристическия бранш на Доха, Кувейт, Дубай и Бахрейн

...
Делегации от туристическия бранш на Доха, Кувейт, Дубай и Бахрейн
Коментари Харесай

Пампорово откри лято 2019

Делегации от туристическия отрасъл на Доха, Кувейт, Дубай и Бахрейн дойдоха за откриването на летния сезон в Пампорово. Представители на туроператори, инфлуенсъри и медии от четирите страни са на посещаване в родопския курорт по обща стратегия на " Пампорово " АД с турските авиолинии и " Албена " АД. В тяхно наличие в Пампорово сезонът започва с богата празнична стратегия. Лифтовете возеха гратис през целия ден

В курорта беше открит и целогодишен Туристически център, който предлага неповторима за курортите седмична стратегия с куп нови атракции и преходи. Деца, младежи и възрастни можеха да се забавляват през целия ден в другите нови придобивки - авантюристичен парк, детски ъгъл и уелнес център в хотел " Орловец ".

За гостите през цялото лято са разполагаем и туристическите направления, които са с обезпечени опитни планински водачи и превоз. Вече е отворен и Велопарк Пампорово, който разполага с 15 велотрасета с обща дължина над 35 км с друга степен на компликация, подобаващи и за начинаещи колоездачи, и за експерти, оповестиха от " Пампорово " АД. Гвоздеят на програмата този уикенд бе откриването на новия съвременен конгресен център с 5 зали с потенциал над 1100 места в центъра на курорта. Гости на събитието бяха актьорите от тв сериала " Дяволското гърло " Теодора Духовникова и Владо Карамазов.

Центърът е комплекс, обезпечен с най-високо техническо равнище, от 5 зали с общ потенциал над 1100 места, налични и за трудноподвижни хора. Откриването се организира в най-голямата и единствена по рода си в курорта зала " Родопи ", която е със сцена, президиум с 60 места, централен огромен проектор и два странични дребни плана, аудиоуредба с 10 конферентни микрофона и опция за разполагане на кабинки за симултантен превод.

" Днес мотивът е доста щастлив, той е двоен - формалното разкриване на Конгресния център и летния сезон 2019. Изключително съм горда с това, че успяхме да реализираме един актуален конгресен център. Искам да благодаря на всички, които дадоха своите старания за това ", сподели мажоритарният притежател на " Пампорово " АД Цветелина Бориславова.

" Това за нас е един доста значим ден, тъй като се случва нещо, което чакахме много години. Освен зимен курорт, Пампорово се трансформира и в конгресна дестинация и летен център

На процедура цикълът е затворен за интензивност в 4-те сезона. Хотел " Перелик ", който е част от този конферентен блок, е със СПА център, който търпи сега цялостна реставрация, с цел да отвори порти видоизменен с началото на зимния сезон ", сподели и изпълнителният шеф на " Пампорово " АД Мариян Беляков.

В Конгресния център са вложени вложения от 4 млн. лева Общата инвестиция, дружно с рационализация на хотелите " Перелик " и " Орловец ", пистите и инфраструктурата в курорта в последната година е към 8 млн. лв., сподели пред медиите Бориславова. Тя означи, че растежът на туристите в курорта за последната година е 12%.

" Родопите за нас са дом, извънредно значимо средище за българската душа, освен Орфеевата планина, а доста, доста още. Има доста още какво да се направи, най-важно е да се трансформира Пампорово в целогодишна дестинация. Това е едно неповторимо място за лятна отмора, извънредно доста спортни занимания, новия СПА център, който не е елементарен, който ще се разраства и трансформира в център за възобновяване на спортисти и бюти център. Проектът ни е доста огромен, изработен от интернационален екип специалисти. Включва и лекари, специалисти във възобновяване, по козметични процедури и така нататък Доста комплицирано е и ще трае дълго време. Първата фаза ще я приключим преди идващия зимен сезон. Надяваме се скоро Пампорово да предложи и услуга, съчетана с минерална вода. Всичко това, дружно със ските, несъмнено, ще дава целогодишна опция за ползотворна отмора в курорта ", сподели Бориславова.

На въпрос от медиите за плана за свързване с въжен превоз на Пампорово със ски център Мечи чал тя съобщи, че това е основен въпрос за развиването на курорта.

" Ние имаме към този момент план за развиване на цялата зона Мечи чал, който включва четири нови писти, защото там скатът е северен и има извънредно огромен капацитет за дълги писти, които се намират на север, с добра денивелация. Съществуващата писта там е най-хубавата и най-дългата в България. Остават проектите за свързване на Пампорово и Мечи чал. Ние имаме и план за това - и за лифтове, и за писти сред двата курорта, само че към момента работим по застраховане на земите, през които ще минават, тъй като това е една доста дълга и комплицирана процедура и няма да стартираме строителство, преди да сме изчистили безусловно всички предварителни позволения ", съобщи Бориславова.

Тя уточни, че от родопския курорт от дълго време работят и за пазари, свързани с отварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем - Ксанти.

Очакванията за летния сезон са още веднъж да има растеж поради новите услуги, атракционите и модернизацията на хотелите. На събитието участваха доста сътрудници на " Пампорово " АД, представители от сектора от района и страната, кметовете на Община Чепеларе Славка Чакърова и Община Девин - Красимир Даскалов, както и заместител регионалният шеф на Смолян Владимир Гърбелов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР