Дефицитът на желязо е сериозен проблем, който може да доведе

...
Дефицитът на желязо е сериозен проблем, който може да доведе
Коментари Харесай

Плодове, с които да си набавим желязо


Дефицитът на желязо е сериозен проблем, който може да докара до анемия. То играе основна роля при превозването на вода и О2 до всички органи. Ниският хемоглобим е един от проблемите, който можем да получим, в случай че имаме недостиг на желязо.

Ето няколко плода, които можем да прибавим към храненето си, с цел да увеличим количеството на желязо в тялото и да предотвратим неговия дефицит.

Фурми

Този сладостен плод е цялостен с потребни субстанции, които доставят сила на тялото. Известен е със запасите си на желязо. Във 250 грама фурми има

3 мг желязо. Затова фурмите се предлагат при хора, които имат анемия. Подходящи са за закуска, за сурогат на сладките десерти сред

храненията, както и за подправяне на разнообразни сладкиши.

Кайсии

Кайсиите са богати на протеини, въглехидрати, витамин А и желязо, както и доста други минерали. Сушените кайсии са превъзходен източник на желязо през зимата, когато по-трудно се намират пресни. В 100 грама сушени кайсии има повече от 50 % от допустимото всекидневно количество желязо. Само не би трябвало да прекаляваме с тях, тъй като някои производители им прибавят в допълнение захари, с цел да са по-сладки.

Смокини

Фурмите са потребни за консумация както пресни, по този начин и сушени. Но когато са изсушени, тяхната хранителна стойност се удвоява. Те са отличен източник на желязо. Могат да се прибавят към зърнени храни, употребявани за закуска или да се употребяват за следобедна храна.
Свързани публикации.. Д-р Весела Коевска: Желязодефицитната анемия се дължи на непълноценно хранене 0 Дефицит на желязо – преодолява се с вярно хранене 0 Неспокойни крайници – симптом за дефицит на желязо 0

Сини сливи

В сушените сини сливи също има огромно количество желязо. 100 грама от тях съдържат 9 % от дневния целесъобразен банкет на желязо. Много хора ги накисват в гореща вода за няколко часа, след което изпиват станалия сок.

Нар

Този плод е извънредно потребен за всички, които имат недостиг на желязо, да вземем за пример анемия. Сокът от нар се прави по-бавно, само че той работи освежително на доста хора, оказва помощ и при меланхолия.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР