DDF Tennis Championships, първи кръгНовак Джокович – Томас Махач 6-3,

...
DDF Tennis Championships, първи кръгНовак Джокович – Томас Махач 6-3,
Коментари Харесай

13-0: Джокович остава перфектен през сезона


DDF Tennis Championships, първи кръг
Новак Джокович – Томас Махач 6-3, 3-6, 7-6(1)


Новак Джокович остава с съвършен баланс през сезона – 13 победи и 0 загуби. Световният №1 имаше мъчно завръщане след паузата и трябваше да играе три сета в първия си мач от АТР 500 шампионата в Дубай. Сърбинът се наложи над Томас Махач с 6-4, 3-6, 7-6(1).

В идващия си мач топ поставеният на DDF Tennis Championships излиза против Талон Грикспоор.

За Новак това бе първи мач в своята 378-ма седмица като лидер на международната класация. Той усъвършенства досегашното върхово достижение на Щефи Граф и към този момент е едноличен водач по този индикатор.

През януари Джокович завоюва своята 10-а купа от Australian Open и общо 22-ра от Големия шлем, побеждавайки Стефанос Циципас на финала в Мелбърн.

Световният №1 влезе чудесно в мача и нямаше проблеми в първия сет. След това обаче стартира все по-трудно да намира същото равнище и Махач изравни резултата. В решителния трети сет носителят на 93 трофеи в тура поведе с 4-1, само че беше сюрпризиран от вдъхновяващата игра на противника си. Стигна се до тайбрек, където към този момент сърбинът съумя да направи разликата и постави завършек на дуела след близо два часа и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР