Давид Гофен се изказа сравнително оптимистично относно шансовете си срещу

...
Давид Гофен се изказа сравнително оптимистично относно шансовете си срещу
Коментари Харесай

Гофен: Намерих решението срещу Григор

Давид Гофен се изрече относително оптимистично по отношение на възможностите си против Григор Димитров. Двамата са в една група на Финалите на ATP в Лондон дружно с Рафаел Надал и Доминик Тийм.

" Григор е доста сложен противник. Винаги ми е мъчно против него. Тази година съумях да намеря решението и да реализира първа победа. Този мач ще ми помогне, като ще диря нов триумф ", разяснява белгиецът.

След три загуби, в които Гофен бе съществено надиграван от българина, той съумя да победи Димитров в Ротердам с 6:4, 1:6, 6:3. Този триумф обаче пристигна след една доста мощна серия на Григор, в която той съвсем нямаше миг за отмора. След полуфинала на Australian Open и купата в София, където победи Гофен на финала, той отиде в Холандия и на четвъртфиналите силите му бяха изчерпани.

Белгиецът стартира присъединяване си в Лондон против международния номер 1 Рафаел Надал. Въпреки въпросителните към физическото положение на испанеца, Гофен знае какво го чака: " Рафа е допустимо най-трудният противник за начало. Ще се опитам да бъда нападателен. На тази настилка е малко по-различно за него. "

Давид разяснява и идния край за " Купа Дейвис ", в който ще взе участие: " Опитвам се да не мисля за Купа Дейвис, тъй като този шампионат е значим за мен. само че и " Купа Дейвис " е доста значима за мен и за Белгия. "

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Лондон
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР