давам шанс на управляващите да покажат, че могат да работят

...
давам шанс на управляващите да покажат, че могат да работят
Коментари Харесай

Радев: Истинската цел на промените в Конституцията бе овладяването на държавата

давам късмет на ръководещите да покажат, че могат да работят без да погазват правилата на правовата страна. Настървението за незабавна с претекст правосъдна промяна и ограничение пълномощията на основния прокурор не бе спазен. Все по-видно е, че същинската цел бе преодоляването на цялата власт . Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев.

Той уточни, че методът по който Конституцията бе изменена и по-късно погазена демонстрира един обезпокоителен синдром, който от ден на ден превзема работата на Народно събрание и от там се придвижва върху работата на други институции.

По думите му Народното събрание е висшият орган в една парламентарна република. Това, че си на власт и имаш болшинство не ти разрешава да правиш каквото си искаш и да погазваш всевъзможни правила и даже самата Конституцията. Това разбиране ни води в една рискова посока. От тук нататък всяко болшинство, всяка безпринципна сглобка може да прекроява закона съгласно ползите си, разясни президентът.

Радев отговори на Борисов и  Няма значение кои ще са министрите, в случай, че властта обслужва други ползи, не тези на българските жители, съобщи той. Президентът запита чий е министъра на вътрешните работи. Да застана ясно да кажат кой министър на кого е. Има проблем с отговорността в ръководството, добави Радев.

По отношение на върнатите у нас през вчерашния ден мигранти, той уточни, че 103 индивида са върнати през 2023 година До в този момент можеше да не изпълняваме прецизно Дъблинското съглашение за релокация. Но към този момент имаме обвързващо съглашение. Трябва да одобряваме всеки един мигрант регистриран в началото на наша територия. Правителството дължи пояснение за какво склони да подпише това съглашение, посочи Радев.

Той към този момент и тематиката за идната промяна на властта. По думите му това не е ротация. Цялото държавно управление подава оставка и процедурата по връчването на мандатите се задвижва на ново, сподели още Радев.
 Мнозинството си поправи поправката и върна Висш съдебен съвет
Мнозинството си поправи поправката и върна Висш съдебен съвет

Боян Магдалинчев засипа с въпроси законотворците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР