Датският министър на отбраната Якоб Елеман-Йенсен заяви, че Украйна може

...
Датският министър на отбраната Якоб Елеман-Йенсен заяви, че Украйна може
Коментари Харесай

Дания: Украйна може да използва изтребителите Ф-16 само на своя територия

Датският министър на защитата Якоб Елеман-Йенсен съобщи, че Украйна може да употребява дарените Ф-16 единствено в границите на личната си територия. " Това важи за всички дарени от Копенхаген оръжия ", акцентира той, представен от Българска телеграфна агенция.

Дания ще достави общо 19 изтребителя. Нидерландия разполага с общо 42 Ф-16, само че към момента не е решила дали всички те ще бъдат дарени на Украйна, отбелязва Ройтерс.

Междувременно Русия осъди решението на Дания и Нидерландия да дарят изтребители Ф-16 на Украйна, като съобщи, че този ход ще докара до ескалация на спора, съобщи Ройтерс.

В неделя Дания и Нидерландия оповестиха, че ще дават на Украйна изтребители Ф-16, като се чака първите шест да дойдат към Нова година. " Благодаря ви за цялата помощ, която оказвате на Украйна ", сподели украинският президент Володимир Зеленски във връзка изтребителите Ф-16, които страната му получи.

Той предизвести, че в случай че Русия успее във войната, тогава други елементи на Европа ще бъдат застрашени от военната експанзия на Кремъл, заяви " Гардиън ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР