Датските санитарни власти ще могат да задължават болните от новия

...
Датските санитарни власти ще могат да задължават болните от новия
Коментари Харесай

Дания прие закон за строги мерки срещу епидемията от коронавируса

Датските санитарни управляващи ще могат да задължават болните от новия ковид да се лекуват след незабавното приемане нощес на изключителни нормативни ограничения, в които се съдържа и възбрана на събирания от повече от 100 души, съобщи Франс прес.
Новият текст разрешава на здравното министерство да задейства изключителни ограничения за "да се подсигурява преодоляването на болести от рискови заболявания ", се споделя в известие в уеб страницата на датския парламент.
Законът, който може да остане в действие до 1 март 2021 година, дава опция на министъра на опазването на здравето да не разрешава достъпа до публични институции, супермаркети и магазини, старешки домове, лечебни заведения и клиники, както и да ограничи използването на публичния превоз.
Дания към този момент разгласи редица ограничения за битка с ковид, в това число затваряне на образователните заведения и отсрочване на неспешните типове лекуване за идващите две седмици. Чиновниците са в множеството случаи помолени да си останат у дома, а множеството компании са поискали от чиновниците си да наблегнат на работа от вкъщи.
Затворени са плувните басейни, кината, музеите, библиотеките и множеството спортни зали. Магазините и супермаркетите остават отворени.
Дания прекрати и въздушните връзки с най-засегнатите от ковид региони и поучава да се заобикалят незадължителни пътувания до редица страни, в това число Франция, Германия и Испания.
В страната с население 5.8 милиона поданици към през вчерашния ден следобяд с ковид са инфектирани 676 души, като броят им е скочил съвсем двойно за 24 часа. На този стадий няма смъртни случаи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР