Датчанинът Йохан Ланге, който до момента заемаше поста директор на

...
Датчанинът Йохан Ланге, който до момента заемаше поста директор на
Коментари Харесай

Датчанинът Йохан Ланге беше назначен за технически директор на Тотнъм

Датчанинът Йохан Ланге, който досега заемаше поста шеф на футболното развиване в британския клуб Астън Вила, е назначен за нов механически началник на различен тим от Висшата лига Тотнъм, заяви организация Ройтерс.

Според английските медии, Ланге ще поеме непосредствено функционалностите на Фабио Паратичи, който напусна позицията ръководещ шеф по футболните въпроси на Тотнъм. Паратичи беше заставен да си тръгне, защото жалбата да бъде анулирано наказването му от 30 месеца отнемане от права да работи във футбола, не беше призната. Санкцията пристигна от Италианската футболна федерация (FIGC) поради ролята му в съмнителни прехвърляния в Ювентус (Торино).

" Ние сме въодушевени да обявим назначението на Йохан Ланге като механически шеф в клуба от 1-и ноември 2023-а година. Ланге ще дава отговор селекцията, анализите и откриването на гении за мъжкия тим и за нашите обединения в академията ", се споделя в изказване на Тотнъм.

Ланге стартира интервала си в Астън Вила през 2020-а година на мястото на испанеца Хесус Гарсия Питарч-Сусо и работеше чудесно с Унай Емери. Но в един миг го реалокираха на позицията шеф на световното развиване на Вила, което очевидно го е отдалечило от директната работа с първия тим.

" Йохан ни сподели невероятна успеваемост в скаутирането и подписването на доста надарени и сполучливи играчи, както при дребните, по този начин и при професионалните футболисти. Той е прелестно ново попълнение в щаба ни от хора, които се стараят да подобрят равнището на Тотнъм като футболно показване на терена ", съобщи Скот Мън от Управителното тяло на клуба.

Тотнъм приключи на 8-о място предходната година и пропусна европейските клубни шампионати за първи път от 2010-а година насам. Но под управлението на новия си австралийски управител Анге Постекоглу стартира доста мощно сезона и е на върха във Висшата лига след 8 мача.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР