Датата 9-ти септември скара депутатите. От Демократична България дори напуснаха

...
Датата 9-ти септември скара депутатите. От Демократична България дори напуснаха
Коментари Харесай

9-ти септември скара депутатите, ДБ напуснаха залата

Датата 9-ти септември скара депутатите. От " Демократична България " даже напуснаха залата по време на изказването от " Българска социалистическа партия за България ".

Първи с декларация за 9-ти септември излязоха от " Демократична България ", в която показаха, че на днешната дата през 1944 година е осъществен типичен държавен прелом с присъединяване на непозната армия, който след това дава опция да бъде открит комунистически режим. За страдание, за 30 години в България не беше открито помиряване, означи заместник-председателят на Народното събрание Атанас Атанасов /ДБ/ от трибуната.

Той напомни, че Народният съд е произнесъл 2730 смъртни присъди, а на Нюрнбергския развой има единствено 12. Разстреляни са хора, които са се борили за българската национална еднаквост. Димитър Пешев, провел отбраната на българските евреи, е наказан на 15 години затвор, означи Атанасов. Важно е да се напомнят тези обстоятелства, тъй като има заплаха през годините да бъдат засипани от прахта на историята, съобщи той. За да има помиряване, би трябвало да има смирение, означи Атанасов.

Александър Симов / " Българска социалистическа партия за България " / реагира, че от всеки различен е очаквал декларация за 9-ти септември, само че не и от " Демократична България ". " Половината тук са деца на остарялата номенклатура, част от вашите родители довечера ще честват, и оттук насетне всяко изречение от " Демократична България " би трябвало да го възприемаме като подигравка ", съобщи той. Тази естрада помни ужасно доста политически есета на тематика 9-ти септември, напомни Симов.

Девети септември не би трябвало и не може непрекъснато да бъде употребен като политическа дъвка, разяснява той, до момента в който депутатите от Демократична България напускаха залата. Докато има напускащи тази зала, обединяването остава просто една фикция, разяснява Симов. Той означи, че това, което се е случило след 9-ти септември непрекъснато може да бъде изобличавано, само че е почнал градежът на една друга България. И никой няма право да споделя на хората, които са се борили и са дали живота си, че са нарушители, добави той.

Председателят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов сподели от трибуната, че е учил в гимназия с децата на партийни величия, ходил им е на посетители и някой от тях имали защита на входа и домашни прислужници. " Така че 9 септември е черна дата в българската история, каквото и да разправят българските комунисти ", съобщи той.

Арман Бабикян / " Изправи се БГ! Ние идваме! " / уточни, че днешният ден продължава да разделя България и очевидно за 30 години не сме съумели да си извиним. По думите му всички се пробват да натъкмят историята, съгласно личното си предпочитание. " Не ръкопляскайте, не милвайте паметника на Тодор Живков в Правец, не му разтривайте ушите, нищо положително няма да получим за бъдещето от това, че се разделяме за предишното ", сподели Бабикян. И прикани - " да затворим тази книга, да си извиним, с цел да вървим напред ".

От ГЕРБ-СДС също реагираха с декларация. Българска социалистическа партия попита за какво на всеки 9-ти септември се повдига въпросът за случилите се събития през 1944 година Отговорът е елементарен - досега, до който в българския политически живот има хора, които считат, че нова България може да бъде издигната върху костите и кръвта на своите сънародници, ще има и хора, които ще повдигат този въпрос, сподели Петър Николов /ГЕРБ-СДС/.

Това, към което ние призоваваме, най-много вас отляво и производните от Българска социалистическа партия политически сили, които в този момент са седнали отдясно и се посочват протестни партии, е смирете се - пред паметта на нашите предшественици, пред паметта на жертвите, смирете се в името на България, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР