Датата 30 септември е специална, защото всяка година на нея

...
Датата 30 септември е специална, защото всяка година на нея
Коментари Харесай

Европейски Ден на спорта под Слънцето в град Левски

Датата 30 септември е специфична, тъй като всяка година на нея се отбелязва Европейски ден на спорта. За осма поредна година се организира тази самодейност в детски градини и учебни заведения в България и в цяла Европа. Главната цел на Европейския ден на спорта в учебно заведение е да се даде опция на децата да опитат нови дейни занимания и спортове, да се движат интензивно, да играят на чист въздух, което да им доставя наслаждение и да им оказва помощ да порастват здрави и мощни. Европейският ден на спорта в учебно заведение е част от акцията NowWeMove иЕвропейскаседмица на спорта #BeActive.Събитията от кампаниятаса официалноподкрепени отМинистерството на образованието, Министерството на младежта и спорта, редица Общини и Областни администрации.

Всяка година сдружениеBGБъди деен прибавя спомагателна стойност на акцията, посредством задаване на спомагателни тематики за ангажиране на децата. Тази година специфичната тематика е Спорт #БезОтпадъци - посредством езика на спорта сдружението цели въвличането на децата в опазването на околната среда, а спомагателната тематика на акцията е “Зелено обучение посредством спорт ” - поощряване на физическата интензивност и зелено мислене.

Децата от всички групи на детска градина „ Слънце ”, град Левски спортуваха водени дружно от мотото „ ЗЕЛЕНА ДЕТСКА ГРАДИНА „ СЛЪНЦЕ ”. СПОРТ И ЗДРАВЕ ПОД СЛЪНЦЕТО ”. Целта беше да се покаже какъв брой е значимо да имат ежедневна физическа интензивност на чист въздух, да опазват природата, да живеят здравословно и да имат опция за спорт, отдих и туризъм. С по-големите деца се разискаха въпросите, свързани със здравословното хранене и закаляването. В двора на централната детската градина и филиалните здания се организираха разнородни спортни, щафетни и преносими действия с децата. Игрите, отдадени на опазването на околната среда, бяха с фокус върху понижаване на отпадъците и тяхното разделно събиране и преработване.

Обядът мина под мотото " Една ябълка дневно и докторът надалеч от мен ". Всяко дете получи за десерт ябълка, като знак на здравето и източник на сила, нужна за спортуване и игри навън. Всички групи получиха грамоти за присъединяване в събитието от шефа на детската градина - госпожа Виолета Панайотова.

Екипите на групите дружно с децата дадоха добър образец за запазване на околната среда чиста и разпространяваха изгодите от физическата интензивност, съчетани със здравословен метод на живот и обич към природата.

Информация: ДГ „ Слънце ”, гр. Левски
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР