Държавното обвинение поиска 22,5 г. затвор като наказание за Георги

...
Държавното обвинение поиска 22,5 г. затвор като наказание за Георги
Коментари Харесай

Прокуратурата иска 22,5 г. затвор за Георги Семерджиев

Държавното обвиняване изиска 22,5 година затвор като наказване за Георги Семерджиев, обвиняем за гибелта на две млади дами при злополуката на бул. " Черни връх " на 5 юли 2022.

Делото навлезе във финалната фаза на пледоариите, след които първоинстанционният съд ще би трябвало да се произнесе с присъда.

Прокуратурата упорства още Семерджиев да заплати по 150 000 лева обезщетение за фамилиите на убитите девойки, плюс разноските по делото.

Георги Семерджиев е съден за това, че е провокирал съдбовна злополука, шофирайки с превишена скорост от 166 км/ч, под въздействие на опиати, без легална шофьорска брошура и с подправени регистрационни номера. Избягал е от мястото на случая и не е опитал да помогне на потърпевшите хора - освен това е изискал помощ за укриването си от някогашната полицайка Симона Радева.

Заради множеството утежняващи виновността условия прокуратурата упорства за увеличение на наказването му.

Прокуратурата счита, че е потвърдила всички импортирани обвинявания против него - макар че движимостите лица по делото внесоха две противоречащи си експертизи на кръвните проби на Семерджиев, от които не стана несъмнено ясно дали той е бил дрогиран в нощта на убийството. В разрушилия се джип обаче е открит метамфетамин.

Обвинението отхвърля версията, която самият обвиняем се опита да стартира - че някой различен карал в нощта на злополуката, а той единствено се возел на предната седалка.

Прокуратурата показва ДНК-анализ на купето на джипа и предмети, открити в него след конфликта, които насочват към извода, че точно той е управлявал автомобила.

Семерджиев е осъждан за безчинство и разпространяване на опиати. Няколко дни преди убийството на " Черни връх ", той е избягал от инспекция на КАТ, на която е открито, че кара под въздействието на амфетамин и метамфетамин.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР