Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо назначи Стивън Бигън, вицепрезидент

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо назначи Стивън Бигън, вицепрезидент
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ си назначи специален пратеник за Северна Корея

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо назначи Стивън Бигън, вицепрезидент на автомобилната компания Форд (Ford), за собствен специфичен делегат за Северна Корея. Следваща седмица двамата ще пътуват до Пхенян.

" Стив ще направлява американската политика към Северна Корея и ще управлява напъните по осъществяване на набелязаната от президента (Доналд) Тръмп цел за дефинитивно и изцяло доказано нуклеарно разоръжаване на Северна Корея, както бе контрактувано със (севернокорейския лидер) Ким Чен-ун ", сподели Помпейо, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Досега Бигън беше вицепрезидент, отговарящ за връзките с непознати държавни управления, в корпорацията Форд. Той е бил чиновник на Белия дом и асистент на съветничката по националната сигурност Кондълиза Райс по време на ръководството на президента Джордж У. Буш. Бигън е бил консултант и на някогашния водач на републиканското болшинство в американския Сенат (в интервала 2003-2007 г.) Бил Фрист.

Помпейо не посочи по кое време тъкмо ще посети Северна Корея идната седмица. Това ще е четвъртата му аудиенция в затворената комунистическа страна тази година и втората след историческата среща сред Тръмп и Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур, отбелязва Франс прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР