Държавният резерв отпусна над 130 хиляди литра питейна вода за

...
Държавният резерв отпусна над 130 хиляди литра питейна вода за
Коментари Харесай

Отпускат питейна вода от Държавния резерв за бедстващите след пороите населени места

Държавният запас отпусна над 130 хиляди литра питейна вода за бедстващите след наводненията обитаеми места , заяви БНР.

Изпълняващият длъжността ръководител на Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси " Асен Асенов уточни, че са постъпили претенции от общините Белово, Етрополе и Димово, област Монтана. Той посочи, че са предоставени обилни количества бутилирана вода за питейни потребности, храни, медицински консумативи, дезинфектанти.

По думите му има ясно написани процедури, по които може да се изиска помощ от държавния запас . Това може да бъде осъществено от органите на централната или на локалната администрация. Достатъчно е да бъде изпратено писмо до организацията с искане за даване на помощ, както и доказателство за оповестеното бедствено състояние. Процедурата лишава ден - два - от постъпването на настояването до даването на помощ, разясни Асенов.

Държавният запас разполага с друг подбор от артикули, акцентира той. Асенов съобщи, че страната се стреми да планува всевъзможен тип рецесии и катастрофи, тъй че да може да покрием потребностите на популацията във всяка обстановка.

Държавният запас е екипиран и с йодни таблетки . Няма никаква нужда да се употребяват. Държавата натрупа количества с превантивна цел, с цел да може да покрием потребностите на цялата страна, в случай че се възникне такава, уточни той.

Според него не е ненужно да се организират повече образование за деяние при спешни обстановки на популацията.
 Държавният запас праща хранителни запаси в община Димово
Държавният запас праща хранителни запаси в община Димово

Вода, храна и дезинфектанти ще пратят от Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР