Държавният глава трябвало да изчака решението на КСБСП е против

...
Държавният глава трябвало да изчака решението на КСБСП е против
Коментари Харесай

БСП призова Радев да не бърза с пращането на военни в Украйна

Държавният глава трябвало да изчака решението на Конституционен съд
Българска социалистическа партия е срещу военна помощ за Украйна

Българска социалистическа партия прикани президентът Румен Радев да не бърза с изпращането на български военни в Украйна.

“Вчера служебното държавно управление на президента Радев одобри решение за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна, с което се позволява присъединяване на военнослужещи от въоръжените сили на Република България в Мисията на Европейски Съюз за военно подкрепяне на Украйна ”, се споделя в позиция на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

Там се напомня, че депутатите от социалистическата партия гласоподаваха срещу изпращането на военна помощ в 48-ото Народно заседание. “Призовахме президента Радев да наложи несъгласие. Той не го направи и обслужи военнолюбците. Внесохме в Конституционния съд искане за оповестяване на това решение за противоконституционно ”, написа още в позицията.

От „ “Позитано ”20 приканват Радев да изчака решението на съда, а до тогава България да се въздържа от включване на военнослужещи в Мисията за военно подкрепяне на Украйна.

“Ние, българските социалисти, желаеме преустановяване на войната и дипломатически договаряния за определяне на мир ”, сочат в позицията си социалистите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР