Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган претърпя тежък неуспех,

...
Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган претърпя тежък неуспех,
Коментари Харесай

Партията на Ердоган губи изборите в Анкара, за Истанбул и управляващи и опозиция обявиха победа


Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган претърпя тежък крах, откакто за първи път от 25 години ръководещата „ Партия на справедливостта и развиването „ (ПСР) загуби надзор над столицата Анкара за първи път и може би ще разгласи проваляне в най-големия град в страната Истанбул, разяснява Ройтерс.

Ердоган, който господства в турската политика след идването си на власт преди 16 година, води неумолима компания в продължение на два месеца преди гласуването, което той дефинира като „ въпрос на оцеляване “ за Турция.

Според телевизионните оператори, претендентът на опозиционната Републиканска национална партия Мансур Яваш е спечелил ясна победа в Анкара.

Претендентите за кметския пост за Истнабул обаче са с толкоз близки резултати, че и ръководещи и съпротива оповестиха победа.

Управляващата Партия на справедливостта и развиването на президента Реджеп Тайип Ердоган и главната опозиционна мощ - Народнорепубликанската партия, обявиха, че печелят кметските избори в Истанбул с дребна преднина, оповестява Ройтерс.
Кандидатът на опозицията Екрем Имамоглу съобщи пред публицисти в Истанбул, че е спечелил с близо 28 000 гласа повече. Имамоглу се базира на данни от неговата партия.
Минути по-късно валията на Истанбул сподели, че претендентът на ръководещата партия и някогашен министър председател Бинали Йълдъръм е спечелил с към 4000 гласа повече.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР