Държавният газов оператор Булгартрансгаз да бъде задължен да изисква от

...
Държавният газов оператор Булгартрансгаз да бъде задължен да изисква от
Коментари Харесай

Булгартрансгаз ще бъде задължен да изиска от руснаците изчезналата пътна карта за Турски поток

Държавният газов оператор " Булгартрансгаз " да бъде длъжен да изисква от съветския тръст " Газпром " в българските институции и енергийните сдружения така наречен пътна карта за развиване на българската газопреносна инфраструктура, сложила основите на плана за продължението на газопровода " Турски поток " през българска територия. Това реши парламентарната комисия по енергетика и климат на първото си съвещание в четвъртък.

На сдружението ще бъде изпратено писмо, чиято дефиниция следва да се пресметна и ще му бъдат сложени две седмици период да извърши нареждането на депутатите.

Решението бе взето по предложение на зам.-председателя на комисията Мартин Димитров от " Демократична България " и ръководителя ѝ Иван Хиновски от " ИТН ". Първоначално то бе от името на комисията да се изпрати писмо до съветския министър на енергетиката Николай Шулгинов с искане да се даде копие на въ просната пътна карта и всички приложения към документа.

" Това ще е излагация. Да споделяме по какъв начин сме изгубили нещо. Не желая да си представям подигравките, в случай че това писмо попадне в недоброжелателни ръце ", разяснява депутатът от Движение за права и свободи Станислав Анастасов. Колегата му от ГЕРБ Жечо Станков, който бе зам.-министър на енергетиката също счита, че страната ще бъде злепоставена дипломатически.

Така по предложение на Българска социалистическа партия бе изменен получателят на писмото и бе решено това да е " Булгартрансгаз ", който да бъде длъжен да даде на парламентарната комисия въпросната пътна карта, а в случай че не разполага с нея, да я изиска от " Газпром ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР