Държавните ръководители на страни от региона ще подпишат Меморандум за

...
Държавните ръководители на страни от региона ще подпишат Меморандум за
Коментари Харесай

Подписват меморандума за Югоизточно европейски международен институт за устойчиви технологии на Срещата на върха ЕС - Западни Балкани

Държавните ръководители на страни от района ще подпишат Меморандум за съдействие и основаване на Югоизточно европейски интернационален институт за устойчиви технологии.

Подписването се чака да се състои в границите на Срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани в София на 17 май. Инициативата е на президента Румен Радев.

В свое писмо до президента Радев Саня Дамянович – министър на науката на Черна гора и ръководител на Управителния съвет на Югоизточния Европейски интернационален Институт за устойчиви технологии, осведоми българския държавен глава за реализирането на концепцията му по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз да бъде направен документ за основаването на института, подписан от страните от района, който да бъде показан пред Европейския съюз. Подкрепящите плана страни към този момент са постигнали единодушие върху наличието на меморандума, оповестиха през днешния ден от президентската администрация.

В началото на тази година Румен Радев организира среща на „ Дондуков “ 2 с членовете на Управителния съвет на Югоизточния Европейски интернационален Институт за устойчиви технологии, на която прикани страните от Балканите да показват ясно своето единение и политическата си воля пред европейските институции за основаването на интернационалния план.

На диалозите тогава българският държавен глава уточни нуждата в къси периоди да бъде бъдат обрисувани главните параметри на самодейността, а подкрепящите я страни да подпишат меморандум за съдействие. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР