Държавната агенция за закрила на детето незабавно изпрати екип за

...
Държавната агенция за закрила на детето незабавно изпрати екип за
Коментари Харесай

ДАЗД се самосезира за трагедията с удавените деца в Бургас

Държавната организация за протекция на детето неотложно изпрати екип за спешна намеса в гр. Бургас. Агенцията се самосезира от информация в медиите за трагичните произшествия в морето, при които две деца изгубиха живота си. В рамките на вчерашния ден ДАЗД реализира връзка с органите за протекция на локално равнище и прокуратурата, оповестиха от ДАЗД.
Установи се, че по-малкото дете е на 12 години и дружно с братчето си е настанено в Център за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания " Ронкали ", гр. Бургас, преди време след акт на принуждение с летален излаз в фамилията.
Двама опитни психолози в спешни обстановки работят на място за превъзмогване на контузията от нещастието с всички деца, настанени в центъра, както и с личния състав, който се грижи за децата там непрекъснато.
Днес от ДАЗД се прави и инспекция, с цел да се посочи, по какъв начин детето е напуснало услугата, от кого е било съпроводено по време на излизането му на разходка отвън центъра и всички условия към случая.
Предстои да се обясни и по какъв начин се подсигуряват сигурността и сигурността на децата в центъра, както и доколко дава отговор на условията и стандартите обществената услуга. Екипът на ДАЗД ще окаже и методическа поддръжка на работещите, за превъзмогване на компликациите и проблемите.
ДАЗД потърси за подпомагане дирекция „ Социално подкрепяне “ в Бургас, с цел да окаже поддръжка на фамилията на 17-годишното момче, което също загуби живота си в морето.
Ежегодно Агенцията се обръща към всички кметове в България, в качеството им на органи по протекция на децата, които имат отговорности да подхващат ограничения за обезпечаване сигурността на децата на територията на съответната община, поради настъпващия летен сезон и почивка на децата, а точно за обезопасяване на водни площи, водоеми и други.
Държавната организация за протекция на детето изрича своите съболезнования на родителите, околните, приятелите, съучениците и преподавателите на без време умрелите деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР