Държавната агенция Държавен резерв и военновременни запаси е обявила мегапоръчка

...
Държавната агенция Държавен резерв и военновременни запаси е обявила мегапоръчка
Коментари Харесай

Държавният резерв бърза с поръчка за горива за 225 млн. лв.

Държавната организация " Държавен запас и военновременни ресурси " е оповестила мегапоръчка за закупуване на дизелово гориво, като се обрисува да сложи връх по размер за последните няколко години. Поръчката е с планирана стойност 225 млн. лева и е оповестена на 31 октомври. Така организацията е изпреварила с три дни решението на Министерския съвет, с което министрите завишиха внезапно бюджета на запаса за тази година по отношение на в началото заложеното от Народно събрание. Министерски съвет отпусна изключителни 50 млн. лева на запаса със напълно сбита обосновка - потребност от закупуване на нови типове и количества горива за превъзмогване на последствията от спешните обстановки. 
Според оповестената от Държавния запас поръчка, която ще се осъществя на борсата, би трябвало да бъдат доставени 76 382 тона дизелово гориво в 12-месечен период. Срокът за приемане на офертите към този момент изтече. Вероятно става въпрос за възобновяване и донатрупване на горива, като това е втората огромна поръчка за доставка на дизелово гориво за запаса в границите на тази година. Предната бе с планирана стойност 70 млн. лева Към момента няма данни кое постанова оповестяването на подобен огромен размер поръчка за горива. 
Преди ден стана известно, че запасите от дизелово гориво в Северозападна Европа ще доближат най-ниското си равнище от най-малко 12 години насам при започване на пролетта. Това сочи прогноза на консултантската компания Wood Mackenzie Ltd, представена от Bloomberg. Очакванията са първо да се натрупат ресурси през декември и януари, а по-късно да настъпи внезапен спад и през март да доближат най-ниските равнища от 2011 година
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР