Държавите от Европейския съюз наложиха нов пакет от санкции срещу

...
Държавите от Европейския съюз наложиха нов пакет от санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС прие 10-и пакет от санкции срещу Русия с обещание да засили натиска върху Москва

Държавите от Европейския съюз постановиха нов пакет от наказания против Русия навръх фона на първата годишнина от началото на нашествието в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Блокът от 27 страни даде обещание да усили натиска върху Москва, " до момента в който Украйна не бъде освободена ". Последният пакет обгръща редица браншове, в това число банковия, както и съветския достъп до технологии, които могат да се употребяват за цивилен и военни цели.

Забранява се износа на електронни съставни елементи, употребявани в съветските оръжейни системи, в това число безпилотни самолети, ракети, хеликоптери, както и характерни редкоземни материали, електронни интегрални схеми и термовизионни камери.

Налагат се спомагателни ограничавания върху вноса на артикули, които генерират доходи за Русия, като да вземем за пример асфалт и синтетичен каучук.

В последния пакет със наказания са включени близо 120 нови физически и юридически лица, измежду които и командири от частната военна формация " Вагнер ". Взети са и ограничения против лица в Иран, които вземат участие в създаването на дронове и съставни елементи, употребявани от съветската войска.

" Имаме най-мащабните наказания до момента - изчерпваме военния боеприпас на Русия и навлизаме надълбоко в нейната стопанска система ", написа в Twitter ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, като добави, че Съюзът ускорява и натиска върху тези, които се пробват да заобиколят глобите на Европейски Съюз.

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел предизвести, че блокът ще продължи да постанова още наказания против Москва.

" Ще продължим да усилваме натиска и ще го вършим толкоз дълго, колкото е належащо, до момента в който Украйна не бъде освободена от бруталната съветска експанзия ", сподели той.

В събота украинският президент Володимир Зеленски прикани Европейски Съюз да продължи да усилва разноските на Русия за нейната инвазия.

" Натискът върху съветския агресор би трябвало да се усилва. Очакваме решителни стъпки против съветската държавна компания за нуклеарна сила " Росатом " и съветската нуклеарна промишленост, по-голям напън върху военните и банковата сфера ", написа той в профила си в Twitter.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР