Държавата и бизнесът създават една изцяло нова индустрия, която ще

...
Държавата и бизнесът създават една изцяло нова индустрия, която ще
Коментари Харесай

Министър Богдан Богданов: Държавата и бизнесът създават изцяло нова индустрия

„ Държавата и бизнесът основават една напълно нова промишленост, която ще даде опция на българските бизнесмени да създават приложения на международно равнище, употребявайки български  хардуер “. Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността на формалното разкриване на реновираната лаборатория за галактически проучвания „ Проф. Стефан Александров “ във Физическия факултет към СУ „ Св. Климент Охридски “.

По неговите думи държавното управление ще поддържа програмата на „ ЕндуроСат “ за развиване на система от наносателити, които ще дават платформа за развиване на бъдещи нововъведения. Те ще бъдат ориентирани към предварителни защити от бедствия и повреди, мониторинг от позиция сигурност и защита, на трафик и други. „ Държавата в лицето на българските институции би трябвало да бъде трамплин за бизнеса и хората, които желаят да основават нещо значимо “, безапелационен бе министър Богданов.

Той акцентира, че крайната цел на тази самодейност е да бъде основана инфраструктура, в която българските бизнесмени да основават приложения на международно равнище, които не просто да са новаторски решения за България, а да вземат решение значими районни проблеми, свързани със сигурността, околната среда, пътната сигурност и други. „ Говорим за действителни приложения, които да се употребяват от българските институции и бизнеса “, разгласи икономическият министър.

„ Убеден съм, че когато обедним старания можем да чакаме положителни резултати и имам вяра, че взаимната ни самодейност ще бъде сполучливия образец за съдействието сред страната и бизнеса “, добави Богданов.

Министърът на стопанската система откри реновираната лабораторията, която включва високотехнологично съоръжение и ще дава конкурентни работни условия за основаването на идващите сполучливи галактически задачи в България. „ Най-добрият отзив за нашата работа е да виждаме, че българският бизнес съумява и сънародниците ни остават да се развиват у нас “, добави Богданов. В откриването взе участие и министърът на защитата Тодор Тагарев и ректорът на Софийския университет " Св. Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР