Дария Савил продължава добрия си сезон с победа над поставената

...
Дария Савил продължава добрия си сезон с победа над поставената
Коментари Харесай

Савил отстрани №1 във Вашингтон, Халеп се отказа


Дария Савил продължава положителния си сезон с победа над поставената под №1 и защитаваща купата си във Вашингтон Джесика Пегула след 7-5, 6-4 в мач от втория кръг на шампионата.

За представителката на Австралия това бе втора победа над съперничка от топ 10 през сезона след тази против Онс Жабур в Индиън Уелс.

Така продължава и напредъкът за Савил, която през февруари бе №627, а към този момент е назад в топ 100. Това е трети четвъртфинал през 2022-а за нея, а в него тя ще срещне квалификантката Ребека Марино, победила Андреа Петкович след 6-3, 3-6, 6-1.

Пегула не бе изгубила точка на първи сервис до 4-4, само че в деветия гейм позволи пробив на 0. Последва рибрейк, само че Савил още веднъж проби и този път не изпусна опцията да сервира за сета.

Тя проби и в откриващия гейм на втория сет. До края Пегула имаше шест шанса за връщане на пробива, само че Савил отрази всеки един от тях.

В топ 8 е и международната №71 Анна Калинская. Тя водеше със 7-5, 2-0 на някогашната №1 Симона Халеп, когато румънката се отхвърли от дуела поради болест.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР