ДАНС, МВР, митници, НАП атакуват базите за горива в няколко

...
ДАНС, МВР, митници, НАП атакуват базите за горива в няколко
Коментари Харесай

Нова акция! ДАНС и МВР атакуваха базите за горива във Врачанско

ДАНС, Министерство на вътрешните работи, митници, Национална агенция за приходите нападат базите за горива в няколко области у нас, като измежду тях е и Враца. Проверките са за търсене на нарушавания при съхранението и разпространяването, излиза наяве от публично известие на Министерство на вътрешните работи.
Акцията е по искане на ДАНС след открито рисково държание на търговски сдружения.
В интервенцията вземат участие структури на Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Национална агенция за приходите, Агенция „ Митници “ и Държавната организация за метрологичен и механически контрол като досега са тествани 19 обекта на територията на областите Варна, Бургас, София, Пловдив, Враца и Добрич.
Действията се координират от Междуведомственият координационен център на ГДБОП и са избрани като осъществяване на широкообхватен надзор на обекти за предпазване и разпространяване на горива.
Специализираните инспекции са ориентирани към противопоставяне на данъчни и митнически нарушавания и закононарушения, нелегално разпространяване на горива, осъществявано посредством манипулиране на софтуера на фискалните устройства на бензиностанциите, както и недопускане реализирането на пазара на автомобилни горива, които не подхождат на одобрените стандарти, настояват от Министерство на вътрешните работи.
До момента са открити са нарушавания на Закона за измерванията, на данъчното законодателство и на условията за пожарна сигурност.
Взети са проби от популяризираните енергийни артикули, които следва да бъдат подложени на лабораторно изпитване. Контролните дейности на екипите не престават и на следващия ден, като ще обзет областите Бургас и Добрич.
Само преди месец Национална агенция за приходите и нейният шеф Румен Спецов се похвалиха с публично известие, че са наложили цялостен надзор върху търговията с горива. "Национална организация за приходите стартира цялостен данъчен надзор на търговията с горива, като следи придвижването на всеки литър гориво от изходите на данъчните хранилища до бензиностанциите за последна продажба ", пишеше в известието.
В последните 2 седмици екипи от звеното за фискален надзор направили наблюдения на изходите на 26 данъчни хранилища, като провериле над 4500 транспортни средства, предопределени да зареждат с горива цялата мрежа от бензиностанции на територията на страната, твърдяха от Национална агенция за приходите.
Данъчните правят оценка равнището на риск на всеки адресат на гориво, което напуща данъчен склад със профилиран програмен продукт. Камионите на избраните за рискови търговци се пломбират и придвижването им се следи до разтоварването в крайната точка на продажбата. До момента са били пломбирани над 500 цистерни и е следено разтоварването им до над 1300 обекта.
В резултат от дейностите на Национална агенция за приходите се регистрира растеж от близо 15 на 100 на продаденото количество гориво спрямо подобен предишен интервал, сочат първичните данни, твърдяха от ведомството, ръководено от Румен Спецов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР