ДАНС и прокуратурата са сезирани за слуховете, предизвикали масова паника

...
ДАНС и прокуратурата са сезирани за слуховете, предизвикали масова паника
Коментари Харесай

ДАНС и прокуратурата са сезирани за масовата психоза в Сливен

ДАНС и прокуратурата са сезирани за слуховете, провокирали всеобща суматоха в Сливен. Част от децата, които през вчерашния ден бяха изведени от родителите си от учебно заведение, през днешния ден се върнаха в класните стаи.

След вчерашния протест, при който стотици родители взеха децата си от боязън, че обществените ще ги лишават, през днешния ден в класните стаи влязоха единици.
Бойкот на образователния развой в Карнобат и Сливенско поради суматоха измежду родителите Родители не позволяват децата си до учебно заведение поради слух, че обществените служби извеждат малолетни
Най-стресирани от суматохата в учебно заведение са децата. Стефка Великова споделя,че с внучката й ще работи психолог.

" Ами, бабо, споделиха, че ще взимат децата. Как, бе, бабо, учебното заведение е най-защитеното място, никой не може да ви вземе от ръцете на учители и шефове. Започна да пищи и да бяга ", описа Стефка Великова, баба на ученичка в V клас.
След психозата в Сливенско част от децата се върнаха с клас Става въпрос за груба операция и корист със страховете на родителите, разяснява министърът на образованието
Някои родители от квартал " Надежда " обаче още веднъж не пуснаха децата на учебно заведение и заплашиха с нови митинги.

Службите търсят кой е виновен за всеобщата неуравновесеност.
След слуховете за лишаване на деца: Родители от Сливен отново не ги пускат на учебно заведение Активен пропагандатор във „ Facebook ” е разпитан в полицията и изявленията от страницата му са свалени
Исус Рамаданов е индивидът, който снима онлайн, до момента в който родителите извеждат децата от Шесто учебно заведение. След няколко часа е извикан на разпит в полицията.

" Тук няма никакви уредници. Както вие знаете и аз толкоз знам. Аз като отидох да си вземам децата, видях, че има доста хора и взех решение да фотографирам ", сподели Исус Рамаданов.

От общественото и просветното министерство още през вчерашния ден опровергаха слуховете. Образователният министър съобщи, че офанзивата е политическа.

„ В основата са групите за тактиката на детето. Несъществуваща тактика. Очевидно може против нещо несъществуващо да се получи нервност. Кой щял да товари децата в рейса, какъв брой пари са взети от Норвегия, кой стои пред рейса. Става въпрос за груба операция и дезинформация и корист със страховете на хората ", съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

Екипи от всички институции през днешния ден стартират срещи с родителите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР