Дания затвори няколко по-малки гранични пункта с Германия в ранните

...
Дания затвори няколко по-малки гранични пункта с Германия в ранните
Коментари Харесай

Дания затвори няколко от граничните си пунктове с Германия

Дания затвори няколко по-малки гранични пункта с Германия в ранните часове на днешния ден след увеличение на случаите на заразяване с мутирали варианти на ковид в северният немски град Фленсбург, съобщи ДПА.

Затворени са общо 13 по-малки гранични пункта, прецизира Българска телеграфна агенция. По-големите гранични пунктове ще останат отворени, само че инспекциите стават доста по-строги.

Датските управляващи предизвестиха по-рано за появяването на нови, по-силно заразни разновидности на ковид, в това число откритият в началото във Англия, който скоро се чака да бъде най-разпространеният в скандинавската страна. Има известия, че английският вид е обвързван с увеличението на случаите във Фленсбург, провинция Шлезвиг-Холщайн. Кметът на града Зимоне Ланге удостовери, че английският вариант господства при инфекциите в немския град. Местните управляващи вкараха вечерен час за интервал от една седмица и не разрешиха частните събирания.

Междувременно полският здравен министър Адам Неджелски не изключи вероятността да бъдат наложени ограничавания по границите на Полша със Словакия и Чехия поради увеличаващите се случаи на Covid-19.

" Границите ще бъдат отворени за хора с негативни резултати от тест за ковид, само че това е за през днешния ден, защото динамичността на обстановката може да се промени. Решението ще бъде взето идната седмица. Очаква се пикът на третата вълна на пандемията да бъде през март и април ", сподели Неджелски, потвърждавайки, че държавното управление обмисля ограничавания по южната граница на страната със Словакия и Чехия.

Полша смекчи някои ограничавания, като наскоро отвори ски курортите, кина, хотели и театри, само че управляващите предизвестиха, че може да се наложи ограниченията да бъдат върнати според от епидемиологичната конюнктура. Страната сега изисква идващите с рейс или трен да останат 10 дни под карантина с някои изключения, в това число за хора с негативен тест или доказателство за сложена ваксина.

Новозаразените в Чехия и Словакия се усилват и доста лечебни заведения са със напълнен потенциал, добавя ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР