Дания официално ще обучава украински войници на своя територия, това

...
Дания официално ще обучава украински войници на своя територия, това
Коментари Харесай

Датският военен министър: Копенхаген ще обучава украински войници в Дания

" Дания публично ще образова украински бойци на своя територия ", това съобщи министърът на защитата Мортен Бодсков през вчерашния ден, до момента в който ускорява поддръжката си за армията на Киев против съветската инвазия.

Програмата наподобява сходна на тази във Англия, където държавното управление в Лондон стартира да образова до 10 000 неопитни новобранци от украинската войска от юли.

" Ще има образование в Дания. Не мога да дам повече детайлности, само че украинската войска ще тренира в Дания ", сподели министърът пред датската осведомителна организация Рицау по време на посещаване в Киев.

Подобно на други западни страни, Дания даде обещание през август да изпрати инструктори във Англия в поддръжка на английската самодейност, със 130 офицери. Но подготовката за образование на бойци на датска територия е увеличение на поддръжката на Европейския съюз и страните членки на НАТО за Украйна. Донорска конференция на Украйна в Копенхаген от 26 страни предишния месец даде обещание 1,5 милиарда евро повече помощ за образование и съоръжение за силите на Киев. Датчаните гласоподаваха с голямо болшинство на референдум през юни за присъединение към общата отбранителна политика на Европейски Съюз 30 години след отхвърли.

През последните дни Украйна си върна няколко територии, в това число десетки региони на североизток, в светкавична контраатака против съветските сили. Докато Киев напредва, естонският министър председател и президентът на Литва приканиха във вторник Европа да усили военната помощ за Украйна.

" Украйна демонстрира по какъв начин силата на морала и водачеството може да бъде толкоз решаваща, колкото и чистата военна мощ ", написа в обществените мрежи естонският министър председател Кая Калас след тристранен диалог с френския президент Еманюел Макрон и литовския водач Гитанас Науседа.

" Нашият фокус в този момент би трябвало да бъде върху увеличената и бърза военна помощ – това доближава Украйна до успеха. "

" Подчертавайки, че Украйна се нуждае от оръжие, с цел да напредне в битката си против съветската експанзия. Западната поддръжка би трябвало да бъде увеличена ", написа в мрежите Науседа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР