Темпото на руските настъпателни операции в северната част на Харковска

...
Темпото на руските настъпателни операции в северната част на Харковска
Коментари Харесай

ISW: САЩ трябва да разрешат на Украйна да удря по руска територия

Темпото на съветските настъпателни интервенции в северната част на Харковска област продължава да понижава, откакто в началото съветските сили завзеха региони, за които украинските управляващи към този момент потвърдиха, че са били по-слабо предпазени. Това се показва в разбора на Института за проучване на войната (ISW).

Украинският президент Володимир Зеленски и украинските военни обявиха, че ВСУ отчасти са нормализирали обстановката в северната част на Харковска област. Според Киев съветските сили се пробват да реализират тактически прогрес наоколо до селищата Лукянци и Волчанск, само че украинските контраатаки и артилерийски и безпилотни удари им пречат да се закрепят в тези региони. По оценки на ISW съветските сили са напреднали на не повече от 8 км от границата с Харковска област.

От 10 май насам съветските сили съумяха да реализират тактически триумфи в Харковска област в региони, където ВСУ не е основала целеустремено обилни отбранителни линии, и в този момент техният приоритет наподобява е да основат буферна зона, а не да обхванат надълбоко в Харковска област, както към този момент писаха специалисти. Американската Хелзинска комисия съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да разрешат на Украйна да нанася удари по военни цели в граничните региони на Русия на фона на продължаващата съветска настъпателна интервенция в Харковска област от Русия, макар че американските публични лица не престават да показват отвращение да поддържат такива удари.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР