Дания и Нидерландия ще предоставят неуточнен засега брой изтребители Ф-16

...
Дания и Нидерландия ще предоставят неуточнен засега брой изтребители Ф-16
Коментари Харесай

Дания и Нидерландия също ще предоставят изтребители Ф-16 на Украйна

Дания и Нидерландия ще дават неизяснен към този момент брой изтребители Ф-16 на Украйна. Това ще стане, когато изискванията за прехвърлянето бъдат налице,заяви нидерландският министър председател в оставка Марк Рюте, който през днешния ден се срещна с Володимир Зеленски.

В украинския град Чернигов е разгласен тридневен печал след вчерашаното съветско нахлуване, което лиши живота на 7 души и рани над 140. Руската ракетна офанзива удари сърцето на северния украински град Чернигов, на 150 километра от Киев. По време на нападението, в изумената постройка на спектакъл е имало заседание на производители на дронове.Сред жертвите са и хора, чествали в църква Преображение Господне по остарял жанр. 144 души са ранени, 25 са в болница.



Президентът Зеленски, който през днешния ден беше на посещаване в Нидерландия, даде обещание недопечен отговор на офанзивата против града. Визитата на Зеленски е дни откакто Вашингтон утвърди доставката на изтребители Ф-16 за Украйна от Дания и Нидерландия. Заедно с премиера в оставка Марк Рюте, украинският водач участва на презентация на самолетите в Айндховен и приветства историческо, по думите му, съглашение

" Третата точка за през днешния ден е безусловно историческа, мощна и вдъхновяваща за нас. Това е още една стъпка към подсилване на въздушния щит на Украйна. Ф-16 са самолети, които ще използваме, с цел да държим съветските терористи надалеч от украинските градове и села ", сподели Зеленски.

Марк Рюте уточни, че не може да посочи какъв брой от 42-та нидерландски изтребителя ще бъдат дадени на Украйна. За него от основно значение са ефикасното образование на водачите и подготовката на инфраструктурата. Днес стана ясно, че и Дания ще даде на Киев същия вид самолети, само че когато изискванията са налице, прецизира Копенхаген.

Междувременно в Русия - за няколко часа московските летища Внуково и Домодедово стопираха работа. Според кмета на Москва Сергей Собянин, повода е несполучлива украинска офанзива с дрон.

В същото време,петима души бяха ранени при офанзива с дрон против гарата на съветския град Курск, покрай границата с Украйна. Регионалният губернатор разгласява фотоси в канала си Телеграм. Два дрона са били свалени в съветската Ростовска област, на границата с Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР