Даниил Медведев взе отношение по . На пресконференция в Индиън

...
Даниил Медведев взе отношение по . На пресконференция в Индиън
Коментари Харесай

Медведев взе отношение по случая с украинката Леся Цуренко


Даниил Медведев взе отношение по. На конференция в Индиън Уелс руснакът първо изясни, че няма нищо срещу да му бъдат задавани въпроси, свързани с войната в Украйна и още веднъж съобщи позицията си за мир.

„ Съжалявам за украинските тенисисти и това, през което минават. Не съм осведомен в елементи със обстановката с Цуренко. Това е повече до нея, а може би и до Сабаленка “ – сподели Медведев.

Украинската тенисистка призна, че зад отдръпването ѝ от присъединяване на WTA 1000 шампионата в Индиън Уелс стои душевен срив. Световната №95 трябваше да играе против Арина Сабаленка, само че въобще не излезе за срещата. Впоследствие в WhatsApp чат тя споделила с нейни сънародници и сътрудници, че менталните ѝ проблеми са вследствие на среща с изпълнителния шеф на WTA Стив Саймън.

Цуренко е останала разочарована от „ неналичието на схващане и поддръжка “ в сложен миг за нея и страната ѝ. Акцентите от срещата ѝ със Саймън след това станаха и публично притежание.

В същото време Анастасия Потапова за мача си против Джесика Пегула от трети кръг, като това бе признато за очевидна провокация.

„ Топ тенисистите имаме отговорност. Опира до това по какъв начин всеки самостоятелно ще се оправи. Аз постоянно споделям едно и също – желая мир по света. Това е “ – съобщи Даниил Медведев.

Световната №1 Ига Швьонтек изрази мнението, че не би трябвало да се поддържа обществено Русия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР