Даниил Медведев винаги е бил сред най-върлите противници на играта

...
Даниил Медведев винаги е бил сред най-върлите противници на играта
Коментари Харесай

Без да хаби време: Непоклатим Медведев продължава без загубен сет на Ролан Гарос!

Даниил Медведев постоянно е бил измежду най-върлите съперници на играта на алено, като до предходната година той не бе реализирал нито една победа в главната скица на Откритото състезание на Франция. През този сезон задачата му беше още по-трудна, защото неотдавна бе опериран от херния и не съумя да натрупа задоволително спортна процедура на клей преди началото на конкуренцията в Париж. Всички проблеми обаче наподобяват надалеч зад тила на руснака, който през днешния ден записа трети следващ повече от безапелационен триумф над международния №31 Миомир Кецманович и оформяйки крайното 6:2 6:4 6:3, се класира за осминафиналната фаза, където ще премери сили с някого всред Жил Симон и Марин Чилич.

От самото начало на срещата вторият в света взе превъзходство, като пласираше ударите си надълбоко в противниковата половина, принуждавайки сърбина да изпадне в глуха отбрана без опция за нападателно продължение. Медведев се възползваше от ниския % на вкаран първи сервис от противника, с цел да вземе самодейността още с ретура и след това да приключи с печеливш удар, което го изведе до реализирането на два пробива и триумф в сета.

Втората част стартира по познатия метод, с следващата отлична продукция при посрещане от страна на руснака и брейк в първия вероятен миг. Оттам насетне последваха геймове, доминирани напълно от сервиращите, които не отпускаха повече от точка в подаванията си. Така ранният пробив се оказа решителен за развръзката на тази част, която скоропостижно бе прибавена към сметката на любимеца.

Събитията в третия сет поеха в напълно друга посока, откакто още от дебютните минути двамата състезатели биваха сложени напрегнат на личен начален удар. Първият, който съумя да оползотвори опциите си, бе финалистът от Аустрелиън Оупън, възползвайки се от серията непредизвикани грешки на Кецманович в петия гейм. Това стичане на събитията изцяло пречупи балканеца, който не след дълго инкасира втори пробив, който изцяло предреши изхода на мача в интерес на международния №2.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР