Даниил Медведев си осигури място в четвъртфиналите на Мастърс надпреварата

...
Даниил Медведев си осигури място в четвъртфиналите на Мастърс надпреварата
Коментари Харесай

Без никакво време за губене: Медведев не пощади Музети и е 1/4-финалист в Торонто

Даниил Медведев си обезпечи място в четвъртфиналите на Мастърс конкуренцията в Торонто след безапелационен триумф. Руснакът бе хладнокръвен в хода на осминафиналния си конфликт против международния №19 Лоренцо Музети и след тъкмо 93 минути игра съумя да оформи рутинното 6:4 6:4. По този метод международният №3 продължава към етапа на най-хубавите осем в шампионата, където му следва да се изправи против спечелилия от мача сред Тейлър Фриц и Алекс де Минор.

В началото на срещата всеки от двамата тенисисти бе извънредно постоянен на личен начален удар и посрещащите бяха оставени без шансове за пробив до 3:3. Тогава обаче руснакът увеличи нивото си в играта на посрещане и след серия от първокласни ретури реализира брейк, който се оказа съдбоносен за изхода на дебютния сет в негова изгода.

Бившият №1 продължи да държи самодейността и в откриващите геймове на втория сет, където отличното му показване в отбрана го изведе до реализирането на ранен пробив и задатък от 3:1. В средата на сета Медведев изпита къс спад в концентрацията си, довел до равнене на резултата за 3:3, само че още в идващия гейм последва светкавична готовност от негова страна и той си възвърна водачеството след нов пробив. Това бе и повратният миг в този сет, защото оттова насетне руснакът бе непогрешим от сервис линията и не след дълго подпечата билета си за четвъртфиналите.

Daniil moves on
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР