Даниела Вега от Чили ще влезе в историята на Холивуд

...
Даниела Вега от Чили ще влезе в историята на Холивуд
Коментари Харесай

Оскари 2018 - За първи път транссексуална актриса на сцената

Даниела Вега от Чили ще влезе в историята на Холивуд като първата транссексуална актриса, определена да се качи на сцената на премиите Оскар.

90-та гала следва на 4 март, а Вега ще бъде една от звездите, които ще връчат статуетка.

 Снимка 342318

За Даниела Вега се заприказва още след номинациите за премиите в края на януари, когато чилийската драма с нейно присъединяване " Фантастична жена " откри място измежду кандидатите за най-хубав чуждоезичен филм.


Кои са номинираните филми за Оскар 2018

Мерил Стрийп с рекордна 20-та номинация

ЛГБТ общността приветства възторжено включването в конкуренцията на продукцията, режисирана от Себастиан Лелио.

Мнозина чакаха, че Вега също ще получи номинация за ролята си, с което щеше да се трансформира в първата номинирана трасджендър актриса.

 Снимка 342319

Филмът споделя историята на транссексуална сервитьорка и певица в нощен клуб, животът на която се прекатурва, откакто по-възрастният й другар умира в ръцете й.

90-тата юбилейна гала отбелязва още един пробив на ЛГБТ общността - Янс Форд, режисьорът на кино лентата " Strong Island ", който е номиниран за документалистика, също стана първият трансджендър режисьор номиниран за статуетката.

 Снимка 322070

Сред останалите звезди, които ще забележим на сцената на Оскарите са " Жената знамение " Гал Гадот (на снимката), Марк Хамил, Оскар Айзък и Кели Мари Тран от " Междузвездни войни ".

Композиторът Лин-Мануел Миранда, актрисата и певица Зендая и актьорите Джина Родригес, Вайола Дейвис, Ема Стоун, Махершала Али, Лора Дърн, Дженифър Гарнър, Марго Роби и други също ще са измежду връчващите награди на церемонията на 4 март. Шоуто още веднъж ще води Джими Кимъл.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР